Batı Trakya

Yassıköy’deki Kermesten Depremzedelere Yardım Eli Uzatıldı

Azınlık insanı, Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremin yaralarını sarmak üzere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Azınlık insanı, Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremin yaralarını sarmak üzere yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Batı Trakya’da yaşayan Azınlık insanı, Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremin yaralarını sarmak üzere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu defasında, Yassıköy’de kadınların öncülüğünde köy halkı ve gençlerin katkılarıyla 12 Mart Pazar günü Türkiye’deki depremzedeler için yardım kermesi düzenledi. Kermeste bölge halkının hazırladığı yerel gıda ürünleri satıldı. Kermese soydaşların yoğun ilgi göstermesi herkesi sevindirdi.

Kermeste elde edilen paranın büyük miktarının depremzedeler yararına kullanılmak üzere Türkiye’ye gönderileceğini, küçük bir bölümün ise İskeçeli 8 yaşındaki Mahir isimli çocuğa bağışlanacağı belirtiliyor.

Kermese Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, PASOK Partisi Rodop ili Milletvekili adayı Sibel Mustafaoğlu, SİRİZA Partisi Rodop ili Milletvekili adayı Özgür Ferhat, Yassıköy Belediye Başkan adayı Caner İmam, batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık ve çok sayıda soydaş katılarak destek Verdi.

BİRLİK Gazetesine Kermes hakkında kısa bir değerlendirme yapan Sibel Mustafaoğlu şunları söyledi:

“Allah herkesi, tüm insanlığı bu tür afetlerden korusun”

“Türkiye’de yaşanan depremin halen büyük şoku içindeyiz. İlk andan itibaren Azınlık insanı Batı Trakya’nın dört bir yanından depremzedelere yardım elini uzattı ve Yassıköy’deki Kermeste de görüldüğü üzere uzatmaya devam ediyor. Gençlerimiz başta olmak üzere bu gibi sosyal dayanışma konularında vefakar kadınlarımızı tebrik ediyorum. Zaman dayanışma ve yardımlaşma zamanı. Keşke bu yıkım olmasaydı, bu kardeşlerimiz canlarını kaybetmeseydi. Ama Allah bu yazıyı da böyle yazmış. Allah’tan gelen bir şey. İnşallah bundan sonra bu tür acı haberlerle üzülmeyiz. Allah herkesi, tüm insanlığı bu tür afetlerden korusun.

Bir diğer konu ise henüz depremin şokunu üzerimizden atamadan bu defasında da ülkemiz Yunanistan’ın Larisa kenti yakınlarında Tempi bölgesinde meydana gelen feci tren kazasıyla bir kez daha şoku yaşadık. Onlarca vatandaşımız canını kaybetti. Bu vesileyle sizin aracılığınızla ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

blank

blank

blank

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu