Yunanistan Haber

“Türkiye’nin IMO Adaylığını Desteklemiyoruz”

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, “Türkiye'nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) adaylığını desteklemiyoruz" dedi.

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, “Türkiye’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) adaylığını desteklemiyoruz” dedi.

Güney Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan-Türkiye ilişkilerindeki değişikliğin Güney Kıbrıs’ı hiçbir şekilde bağlamadığını ve ilgilendirmediğini, dolayısıyla da Türkiye’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) adaylığını destekleyemeyeceklerini vurguladı. Konstantinos Letimbiotis, Güney Lefkoşa-Atina ilişkilerinin yakın ve mükemmel olduğunu ve olmaya devam edeceğini yineledi.

Sözcü Letimbiotis, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin iyileşmesini olumlu bir gelişme olarak yorumladı ve Güney Kıbrıs’ın, Atina’nın Türkiye’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) adaylığına verdiği desteğin yanı sıra, Türkiye’nin Yunanistan’ın uluslararası olmayan  Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi pozisyon kampanyasına verdiği desteğin bilgisinin verildiğine dikkat çekti.

Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, “Yıkıcı depremlerin ardından Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde gelişen hava olumlu olarak değerlendirilmekte ve Türkiye’nin provokatif eylemlerden dahi uzak durması bir gerilemenin yaşandığının göstergesidir. Türk-Yunan ilişkilerinin gelişmesi, uluslararası hukuk çerçevesinde bölgede barış ve güvenlik açısından olduğu kadar, müzakerelerin yeniden başlatılması ve Kıbrıs sorununun çözülmesi yönündeki çabalar açısından da olumlu bir gelişmedir.

Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın yıkıcı depremlerin ardından Türkiye’ye yaptığı ziyarette üzerinde mutabık kalınan ve resmi açıklamalardan önceden Kıbrıs (Güney) hükümeti haberdardır. Kıbrıs (Güney) olarak Yunanistan’ın kararına hiçbir şekilde bağlı değiliz ve Türkiye’nin adaylığını kesinlikle destekleyemeyiz. Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti olarak seçeneklerimize ve verilen zaman çerçevesine kadar nasıl şekilleneceğine bakıyoruz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu