Yunanistan Haber

“Türkiye İle Tüm Konularda İlerleme Kaydedildi”

Son döneme Atina-Ankara hattında siyasi alanda hareketlilik yaşanıyor.

Son döneme Atina-Ankara hattında siyasi alanda hareketlilik yaşanıyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kostas Frangoyannis, Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, Türkiye-Yunanistan arasındaki Ortak Eylem Planı’nın 4. Pozitif Gündem Toplantısı ve bu toplantı vesilesiyle Ankara’ya yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Frangoyannis, Türkiye ve Yunanistan arasındaki “pozitif gündem” çerçevesinde iş birliğine yönelik ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Frangogiannis Ankara’yı ziyaret etmişti. Ankara’daki temaslarının verimli geçtiğini belirten Frangoyannis, “Pozitif gündemin neredeyse tüm konularında ilerleme kaydedildiğini büyük bir memnuniyetle gördük.” diye konuştu.

Frangoyannis, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile bu kurumun Yunanistan’daki karşılığı olan Yunanistan Yatırım (Enterprise Greece) arasında mutabakat zaptı imzalanması için görüşmelerin tamamlandığını belirtti.

Yunanistan Sanayi Genel Sekreterliği ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında da mutabakat zaptı için hazırlıkların sonuçlandığını kaydeden Frangoyannis, turizm, ticaret, teknoloji, iletişim, ulaşım gibi birçok alanda heyetlerin çalışmalarını tamamladığını kaydetti.

Frangoyannis, pozitif gündem çerçevesinde, iki ülke iş dünyası arasında iş birliğine yönelik adımlar atıldığını; tarımsal kalkınma, spor, çevre gibi konularda da iş birliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu