Batı TrakyaEditörün Yazıları

Türk Azınlık İlhan Ahmet’i Yıllarca Destekledi, Ama O Maalesef Azınlığı “Kolay Lokma” Sandı, Ama Yanıldı!

İlhan Ahmet’in Kozlukebir köyünde yaptığı seçim mitingi her şeyi açıkça ortaya koymaya yetti de arttı bile. Hani derler ya, “taşıma suyla değirmen dönmez”.

Yılların Rodop Milletvekili ve şimdi tekrardan aday olan İlhan Ahmet bu gece “Kalesi” olarak nitelendirilen Kozlukebir köyünde siyasi yaşamının en kötü deneyimini yaşadı. Yaptığı açık hava seçim konuşmasında umduğunu ve beklediğini bulamadı ve moralinin oldukça bozuk olduğu görüldü.

blank

Batı Trakya Türk Azınlığı yıllarca oylarıyla desteklediği Milletvekili İlhan Ahmet’e artık açıkça sırtını döndüğü görüldü! Her şeyin belli olacağı sandığa giden yolda artık geri sayım başladı ve İlhan Ahmet’in Kozlukebir köyünde yaptığı seçim mitingi her şeyi açıkça ortaya koymaya yetti de arttı bile. Hani derler ya, “taşıma suyla değirmen dönmez”.

İlhan Ahmet’in inişli çıkışlı bu siyasi yaşamı, bize öteden beri kuşak be kuşak tarihte dillendirilenleri hatırlatıyor.

“Ben nerde yanlış yaptım”

blank

Kuşaklar boyu söylenenlere bakacak olursak şu satırları dikkate almamız gerekir. Bunları 2023 yılında bir seçim arifesinde biz yazıyor olabiliriz, ancak bu Garbi Batı Trakya’da köprülerin altından çok sular akıp gitti. Değişmeyen tek değerimiz köprülerimiz oldu. İşte bu köprüleri yıkmaya, yok etmeye, eski köye yeni adet getirmeye bu güne kadar kimsenin gücü yetmedi.

Bir kez daha görüldü ki bu Azınlık insanını kimsenin bölmeye, küçük düşürmeye, alacağı tek bir oya alet etmeye, saltanat uğruna ve şahsi çıkarları doğrultusunda “satmaya” asla gücü özellikle Batı Trakya’da bu güne kadar yetmedi, bundan sonra da yetmeyecek!

blank

Batı Trakya Türk Azınlığını kimse inanç ve değerleri ekseninden, Azınlığın kutsal davası ve yolundan saptırmaya, kaydırmaya gücü asla yetmez! Kısacası, kainatın kurulduğu günden bu yana asırlar boyu Doğu’dan Doğan Güneş’in, Batı’dan doğması için benliğini ve kimliğini “satanlar” kardeşlerini dar boğaza sokanlar er veya geç bunun bedelini sessiz sedasız ödemeye mahkumdurlar. 21 Mayıs 2023 yılı seçimleri Batı Trakya tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak yerini alacaktır.

blank

Haber-yorumumuza daha fazla devam etmenin de artık bir anlamı kalmadı.  Ama son olarak bir iki satırla yazımızı sonlandıralım. Seçime 5 kala bu çilekeş Azınlık insanının hesabına “sadaka parası” yatırılsa ne yazar, yatırılmasa ne yazar. Bu insanlar hakkı olanı almak için bir dahaki seçim öncesini ve bir Milletvekili adayının reklamını mı bekleyecekler. Yeter artık! Bu insanın alın teriyle oynamayın. Atı alan Üsküdar’ı geçti! Bile.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu