Yunanistan Haber

“TSS’nin Geliştiği Gerçek, KARAOK Füzesi Yunan Tankları İçin Tehlike”

Yunan basını Türk Savunma Sanayisinin geliştiğinin bir gerçek olduğunu, KARAOK füzesinin de Yunan tankları için ölümcül bir tehlike olduğunu yazdı.

Yunan basını Türk Savunma Sanayisinin geliştiğinin bir gerçek olduğunu, KARAOK füzesinin de Yunan tankları için ölümcül bir tehlike olduğunu yazdı.

Yunan basını Türk Savunma Sanayisinin geliştiğinin bir gerçek olduğunu yazarken, Roketsan’ın üretimine başladığı tek kullanımlık yeni nesil kısa menzilli tanksavar füzesi KARAOK’u sayfalarına taşıdı. KARAOK’un Trakya (Batı) ve Ege’deki Yunan tankları için ölümcül tehlike olduğunu ileri sürüyor

Pentapostagma gazetesinden Panagiotis Nastos tarafından derlenen ve yorumlanan haberde şu ifadeler kullanılıyor:

“KARAOK füzesi Trakya (Batı) ve Ege’deki Yunan tankları için ölümcül tehlike. Türk Savunma Sanayisinin son yıllarda önemli ölçüde geliştiği, birçok silah sistemi ve mühimmat ürettiği bir gerçektir.

Özellikle, ülkenin geniş alanıyla birleşen modern mühimmat üretme imkanlarının olması, bir Yunan-Türk askeri çatışması durumunda Türkiye’ye önemli bir avantaj sağlıyor.

Çünkü ülkemiz mühimmat alımında üçüncü ülkelere bağımlı olurken, Türkiye çok büyük ölçüde olmadığı için bu çok önemli. Ukrayna’daki gibi modern askeri çatışmalarda meydana gelen aşırı cephane tüketimini hesaba katarsak bunun önemi daha da artıyor.

Ayrıca, Yunanistan’ın potansiyelinde mevcut silah sistemleri ile tüm Türkiye topraklarını vuracak kabiliyete sahip olmaması, Türkiye’ye Yunan-Türk savaşı süresince kesintisiz silah sistemleri-araçları ve mühimmat üretme imkanı vermektedir.

Türklerin kendi ürettikleri kısa menzilli tanksavar füzeleri KARAOK’u (ATGM) geliştirmesi, Yunan tankları-TOMB-TOMA için dikkate değer ve son derece tehdit edici, hatta bunu Amerikan JAVELIN’iyle karşılaştırıyorlar!

KARAOK, tek er tarafından ateşlenebilen, 2,5 km menzile sahip, ateşle-unut (fire-forget) işlevine sahip, ağır zırhlı araçları doğrudan veya üstten vurarak imha edebilen yeni nesil kısa menzilli tanksavar füzesidir. Bu tür füzeler dünyada çok az ülke tarafından üretilmekte ve kullanılmaktadır.

KARAOK ATGM, kızılötesi görüntüleme başlığı sayesinde gece ve gündüz görev yapabilen, bir insan tarafından taşınabilir bir füze sistemidir.

Yunan tankları için en tehlikeli üç özellik

blank

Yukarıdakilerden anlıyoruz ki Türkiye, KARAOK füzesini cephaneliğine katarak tanksavar kabiliyetini artırıyor. Bu tanksavar füzesinin Yunan tankları için sunduğu son derece tehlikeli üç özelliği vardır:

KARAOK’un, tek bir asker tarafından kullanılabilmesi, atışının ateşle-unut felsefesi içinde gerçekleştirilmesi ve son olarak zırhlı hedeflere, zırhlarının çok zayıf olduğu üst kısımlarından saldırması önemli bir özellik.

Bu üç özelliği analiz ederek şunu anlıyoruz:

  1. Operasyonları Motorlu ve Zırhlı Birlikler tarafından yürütme doktrini, tankların ve motorlu piyadelerin, optimum performansları olduğunda aynı anda ve kombinasyon halinde hareket etmelerini zorunlu kılar.

Bu da, Yunan zırhlı araçlarının, Türk tankları-TOMB-TOMA’ya ek olarak kentsel ve yarı kentsel alanlardaki teknik özellikleri nedeniyle KARAOK’un da dahil olduğu güçlü Türk tanksavar savunmasıyla yüzleşmek zorunda kalacağı anlamına geliyor. Özellikle kentsel alanlarda son derece tehdit edici olacaktır.

  1. KARAOK’u Ateş Et ve Unut temelinde çalıştırma yeteneği, Türk piyadesinin bir tank hedef konsantrasyonuna düşman piyade-düşman müstahkem pozisyonuna ateş etmesini ve bir sonraki hedefe saldırarak hemen pozisyon değiştirmesini sağlamaktadır.

Bu yöntemle KARAOK, ölümcül saldırısını arttırırken savunmasızlığını da en azamiye indiriyor.

  1. Son olarak, havan mermisine benzer şekilde düşman hedeflerine tepeden tırnağa saldırma olasılığı, taşıyabilecekleri hiçbir aktif koruma sistemi rotalarını kesemeyeceği için zırhlı araçlar için çok ciddi bir tehdittir.

Şimdiye kadar geliştirilmelerinin ve çalıştırılmalarının felsefesinin, tankın üstünde değil, etrafında 360 derece koruma sağlamak olduğu bilinmelidir.

KARAOK’un benzer bir kullanım tarzına sahip olduğu Amerikan anti-tank JAVELIN’i Ukrayna’daki savaşta Rus tanklarını tam anlamıyla yok ederek son derece ölümcül yapan şey budur.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu