Yunanistan Haber

“Taslak Sonuçlarına Göre Yunanistan’ın Talepleri Tamamen Karşılanmaktadır”

"Türkiye'yi AB ülkelerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sorgulamayı bırakmaya davet ediyoruz ve uluslararası hukuka mutlak saygı ile gerilimi düşürme sürecine geri dönmesidir."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Avrupa Zirvesi öncesinde yaptığı değerlendirmede, Zirveden muhtemelen çıkacak olan taslak sonuçlarla Yunanistan’ın taleplerinin tamamen karşılanacağını söyledi.

Miçotakis açıklamasında, “Avrupa Konseyi’ne Doğu Akdeniz’deki gelişmeler hakkında bilgi vermek için jeopolitik çıkarlarla ilgili bir dizi başka konuyu tartışma fırsatımız olacak.

Atina’nın talepleri, zirveden çıkacak olan taslak sonuçlara göre tamamen karşılanmaktadır. Türkiye’yi AB ülkelerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sorgulamayı bırakmaya davet ediyoruz ve uluslararası hukuka mutlak saygı ile gerilimi düşürme sürecine geri dönmesidir.

Türkiye’nin bu sefer bu iknalara kulak vereceğini umuyorum, çünkü Doğu Akdeniz’de son iki ayda yaratılan gerilim ancak bu şekilde azaltılabilir, tek suçlu komşu ülkedir.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu