Yunanistan Haber

Tanklar Dedeağaç Üzerinden Balkanlar’a Sevk Ediliyor

Kuzey Yunanistan üzerinden Balkan ülkelerine tatbikat yapmak için hareket eden NATO güçlerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Kuzey Yunanistan üzerinden Balkan ülkelerine tatbikat yapmak için hareket eden NATO güçlerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Hafta sonu başlayıp Pazartesi gününe kadar hummalı bir çalışmayla Dedeağaç limanından tren vagonlarına yüklenen ABD tankları, bölgedeki NATO güçlerini takviye etmek üzere Bulgaristan ve Romanya’ya taşındı. Bu tanklar geçtiğimiz hafta başında Dedeağaç limanına gelen devasa Amerikan kargo gemisi “LIBERTY PASSION” tarafından getirilmişti.

Yükünü boşaltan “LIBERTY PASSION” gemisi, iki hafta önce Yunan tankları ile birlikte İskeçe’nin kayalar bölgesinde bulunan atış eğitim tatbikat alanında ortak tatbikata katılan ABD ordusuna ait Abrams tanklarını yükleyerek Dedeağaç’tan ayrılmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz Cumartesi günü, NATO askeri güçlerinden oluşan bir konvoy İgumeniça limanına indi. Çeşitli tiplerde araçlardan oluşan konvoy, Egnatia Odos üzerinden Evzoni Gümrüğü’ne hareket etti. Askeri konvoyun son durağı Kuzey Makedonya idi.

NATO’nun Balkanlar’da düzenleyeceği “Swift Response 22” tatbikatı kapsamında askerler ve askeri teçhizat sevkiyatı Kuzey Yunanistan üzerinden önümüzdeki günlerde de devam edecek.

“Swift Response-22” tatbikatı, NATO Ortaklık ve Barış için çok sayıda askerin katılacağı ve Avrupa çapında beş bölgede gerçekleştirilecek olan “Defender of Europe 22” tatbikatının bir parçası.

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu