Yunanistan Haber

“Silahlı Kuvvetler Tüm Helenizm’in Egemenlik Haklarını Savunmaya Hazırdır”

Nikos Hardalias, Selanik'ten Türkiye’ye yönelik mesaj gönderdi. “Silahlı Kuvvetler tüm Helenizm'in egemenlik haklarını savunmaya hazırdır” dedi.

Nikos Hardalias, Selanik’ten Türkiye’ye yönelik mesaj gönderdi. “Silahlı Kuvvetler tüm Helenizm’in egemenlik haklarını savunmaya hazırdır” dedi.

Yunanistan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, geldiği Selanik’ten Türkiye’ye yönelik mesaj gönderdi. Hardalias, “Silahlı Kuvvetler’in özverili, yüksek görev bilincine sahip elemanları, çabalarını sürdürmekte, savaşa hazır olmakta ve gerektiğinde egemenlik haklarımızı ve tüm Helenizm’in egemenlik haklarını savunmaya hazırdır.” İfadelerini kullandı.

Meriç (Evros) bölgesinden ve Kızılhisar’dan (Meis-Kastelorizo) başlayan yolculuğuna da değinen Bakan Yardımcısı Hardalias, bunun Othonos ve Gavda (Gavdos) adası ve ülkenin her yerinde devam edeceğini belirterek, verilmek istenen mesajın açık olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Hardalias şunları dile getirdi: “Uluslararası hukuka bağlılıkla barış için çalışıyoruz, ülkemizi son derece zor bir jeopolitik ortamda başrolde kalacak şekilde donatıyor ve güçlendiriyoruz.

Silahlı Kuvvetler, son derece zor bir küresel durum karşısında ülkeyi dik tutu. Silahlı Kuvvetler mensupları tarafından aşılar yapıldı, yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Silahlı Kuvvetler zor zamanlarda topluma yakın olduğunu kanıtlamıştır. Silahlı Kuvvetlerdeki elemanlara sadece şeref, sadece saygı, sadece şükran.”

Hardalias 12 Ocak Çarşamba günü Selanik’te 113. Savaş Kanadı’nı, Yüksek Disiplinlerarası Savaş Okulu’nu (ADISPO), Kara Kuvvetleri Savaş Okulu’nu, 424 Askeri Hastanesi’ni, Üçüncü Kolordu ve Selanik Fuar Merkezi’ndeki büyük aşı merkezini ziyaret etti.

Bugün 13 Ocak Perşembe günü Milli Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias Volos bölgesinde bulunan askeri birlikleri ziyaret edecek. Hardalias Stefanovikio’da Amerikalıların da konuşlandığı Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı (1ο ΤΑΞΑΣ), saldırı helikopter üssünü ziyaret edecek.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu