Yunanistan Haber

Ses Dalgaları Silahlarının Kurulumu Tamamlandı

Bu aletin kullanılması sadece göçmenleri değil, 3 kilometrelik alanda yaşayan ne kadar insan varsa hepsini rahatsız edecektir.

Yunanistan, Türkiye ile sınır çizgisini oluşturan Meriç (Evros) sınır bölgesinde, mülteci ve göçmenlere karşı kullanılmak üzere insanı saniyeler içinde çıldırtabilen ve sağır edebilen beyine yüksek ses dalgaları gönderen sonic silahlarının kurulumu tamamladı.

Buna parallel olarak Yunanistan, Türkiye sınırına inşa edilen çitin genişletilmesi için çalışmaların sürdüğü Meriç (Evros) sınır bölgesine 26.5 kilometrelik yeni metal çit inşasına da başladı. Aynı zamanda, bir dizi başka tahkimat işleri de yapım aşamasında.

Meriç sınır bölgesinin büyük bölümünde en modern teknolojik imkanlarla gözetleme yapılırken, Türkiye’ye karşı yerleştirilen ancak öldürmeyen en önemli silahlardan biri de, insanı saniyeler içinde çıldırtabilen ve sağır edebilen beyine yüksek ses dalgaları gönderen sonic silahlar yerleştirildi.

Yunanistan’ın, Türkiye sınır bölgesinde kullanmaya başladığı bu silahlar, insanı ses hacmiyle hareketsiz hale getirdiklerinden, saldırgan eylemleri önleyen öldürücü olmayan yeni silahlar olarak adlandırılıyor.

Özünde, etkinleştirildiğinde olası mülteci ve göçmen akınlarına karşı kullanmak üzere insanları sağır edebilecek güçte ses dalgaları üreten Uzun Erimli Akustik Cihazlardır (LRAD).

LRAD cihazından çıkan ses dalgaları 2 kilometreye kadar yayılabiliyor. Sesin rahatsız etmesi için 300 metrelik uzaklık yetiyor. Cihaz, kulaklarda çınlama yaratıyor, bu da kitlelerde şaşkınlığa, paniğe yol açıyor. LRAD cihazlarından çıkan ses dalgalarında desibelin yüksek tutulması ise kalıcı sağırlığa neden olabiliyor. Kalıcı sağırlık için 160 desibel yeterken, aygıt 162 desibele kadar ulaşıyor. 30 derecelik açının dışında kalanlar sesten etkilenmiyor.

“Doğru bir metot da değil”

blank

LRAD, son dönemlerde toplumsal olaylarda polis ve jandarmanın envanterine giren bir cihaz. Yüksek frekanslı sesler verip toplulukların rahatsız olmasını ve dağılmasını sağlıyor.

Yunanistan’ın envanterine bu cihazı katması elbette olumlu bir gelişme değil. Doğru bir metot da değil. İnsanları sesle etkileyerek onların istikrarını bozmak ve sağlık durumunu etkileyerek dağıtma amacı güdüyor.

Bu aletin kullanılması sadece göçmenleri değil, 3 kilometrelik alanda yaşayan ne kadar insan varsa hepsini rahatsız edecektir.

Ancak sözkonusu silahın sadece kaçak mülteci ve göçmenlere karşı kullanılması ve Yunanistan’a aynı sınır bölgesinden kaçak olarak geçen FETÖ terör örgütü üyelerine karşı kullanılmaması ise dikkat çekiyor. FETÖ üyeleri elini kolunu sallaya sallaya Yunanistan tarafına geçişleri devam ediyor. Buradan da Ferecik kasabasında bulunan kaçak göçmen merkezine götürülerek siyasi sığınma başvurusu yapmalarına imkan sağlanıyor olması insanlar arasında ayrımcılığı ve bir çifte standartı da beraberinde getiriyor.

Sınırın karşı tarafında Türk köyleri bulunuyor. Yunan sınır muhafızları “Sınır güvenliğimizi koruyoruz” adı altında Türk köylerinde yaşayan kişileri rahatsız etme ve Türkiye üzerinde bir baskı oluşturma amacı güdüyor.

Normal bir insanın günlük konuşma ses aralığı 2 bin ile 4 bin hertz arasındadır. 8 bin ile 20 bin hertz arasındaki sesler yüksek frekanslı sesler olarak adlandırılır.

16 bin hertzden sonra insan kulağının bu sesleri duyması çok zorlaşır. Örneğin insanın duyamadığı ama köpeklerin duyduğu 14 bin hertzlik sesler oluyor. Bunu duyan köpek o sesten duyduğu rahatsızlıkla ortamdan uzaklaşabiliyor.

blank

İnsan yüksek ses duymuyor ancak yüksek frekans yüzünden baş ağrısı, kusma sersemlik kulak çınlaması gibi etkileri oluyor. Bu sesten korunmanın tek yolu o frekansa özgü kulaklık kullanmaktır. Bu duruma çok maruz kalan insanlarda psikolojik rahatsızlıklar, sürekli kulak çınlaması gibi etkiler görülebilir.

Kulaklarda dayanılmaz ağrılara neden oluyor ve yüksek seste sadece 7 saniye dinlerseniz kulaklarda kalıcı hasar görme riskiniz vardır. Beyin şok oluyor, üç kilometre öteden duyulurken paniğe ve yönelim kaybına neden oluyor.

Yurtdışında birçok kişi onlara “ses mermileri” diyor ve operatörleri, kalabalığın veya genel rakibin nerede olduğuna bağlı olarak sesi belirli bir yöne veya açıya yönlendirme yeteneğine sahip.

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. istanbul dayız vallahi bizimde kulagimizi sesle patlatiliyorlar bakıyorsun sesi veriyorlar eve evde durumuyor inanın kulak ağrılarından beyin soklarindan öldük kim icat etmiş ne kalleş hınzır bir silah bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu