Batı Trakya Haber

Senatör Menendez Gümülcine ve Dedeağaç’a Geldi

Türkiye’ye karşı birçok tasarıya ön ayak olan, Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Parti Senatörü Robert Menendez Dedeağaç’a geldi.

Türkiye’ye karşı birçok tasarıya ön ayak olan, Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Parti Senatörü Robert Menendez Dedeağaç’a geldi.

Ermeni ve Yunan-Rum lobisine yakınlığı ile bilinen New Jersey Senatörü ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez Dedeağaç’a geldi. ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi George Tsounis ile birlikte bu öğleden sonra Dedeağaç’a gelen Senatörü Menendez’i Dedeağaç Liman Müdürü Kostas Hacimihalis tarafından karşılandı.

blank

Dedeağaç’ta Liman Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, bölgedeki mevcut gelişmeler, Dedeağaç limanında geliştirilmekte olan savunma faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldı, daha sonra da Dedeağaç Liman sahasını ziyaret etti.

“Endişe duyuyorum”

blank

Öte yandan Menendez yine Türkiye’ye karşı yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin daha fazla Rus S-400 füze savunma sistemini satın almayı düşünmesini şu sözlerle yorumladı, “endişe duyuyorum” dedi.

Menendez açıklamasında şu ifadeleri kullanıyor: “Türkiye’nin daha fazla Rus S-400 füze savunma sistemini satın almayı düşündüğüne dair raporlar beni derinden endişelendiriyor. Bu teslimat, yaptırımlar yoluyla Amerika’nın rakiplerine karşı mücadele yasası tarafından uygulanan ABD yaptırımlarının bir başka açık ihlalini teşkil edecek bir teslimattır.

Rusya, Ukrayna’yı vahşi ve yasadışı işgaline devam ederken, Türkiye’nin Vladimir Putin gibi bir savaş suçlusu ile herhangi bir askeri işbirliğini tamamen reddederek, NATO’ya ve bölgesel barış ve güvenliğe bağlılığını açıkça gösterme sorumluluğu ve fırsatı vardır.

“Yunanistan’ın hava sahasının devam eden rekabetçi ihlalleri ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik sürecindeki gecikme arasında, Türkiye’nin rotasını değiştireceğini ve bölgede hepimizin umduğu yapıcı ortak olarak savunma ittifakına karşı sorumluluklarını yerine getireceğini içtenlikle umuyorum.

ABD açık olmalı: Türkiye’nin Rus savunma sektörüyle olan bağlarının herhangi bir şekilde genişletilmesi, NATO ve Avrupa’daki müttefiklerimizin ve ortaklarımızın güvenliğini daha da tehlikeye atacak ciddi bir hata olacaktır.”

Gümülcine sanayi bölgesini ziyaret

Amerikalı Senatör Robert Menendez ve Amerikan Büyükelçisi George Tsounis, Dedeağaç ziyareti öncesinde Gümülcine sanayi bölgesinde faaliyet gösteren “VERGİNA” bira fabrikasını ziyaret ettiler. Bilindiği üzere “VERGİNA” bira fabrikasının Amerika ile güçlü bağları bulunmakta ve üretiminin bir bölümü de ABD’ye ihraç ediliyor.

Menendez ve beraberindeki heyet daha sonra Dedeağaç’ın Agios Gergios bölgesinde bulunan ünlü balık tavernasında hep birlikte öğle yemeği yediler.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu