Yunanistan Haber

Senaryo Hep Aynı, Adayı Düşman Unsurlarından Temizlemek ve Geri Almak

Bu sabah erken saatlerde "Argo 2022" tatbikatının bir bölümü İskiri (Skiros) adasında gerçekleştirildi. Senaryo hep aynı, adayı “Türkiye” den geri almak.

Bu sabah erken saatlerde “Argo 2022” tatbikatının bir bölümü İskiri (Skiros) adasında gerçekleştirildi. Senaryo hep aynı, adayı “Türkiye” den geri almak.

Yunanistan ve Fransa silahlı kuvvetlerinin Ege Denizi’nde birlikte gerçekeleştirdikleri “Argo 2022”  tatbikatının bir bölümü İskiri (Skiros) adasında bu sabah erken saatlerde gerçekleştirdi ve Yunan ve Fransız komandoları adaya indirme yaparken, bir yandan da Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait İKARİA ve HİOS askeri araç çıkarma gemileri adaya Leopard tankları ve ZPT zırhlı personel taşıyıcı araçları indirdi.

Tatbikatın senaryosuna göre askeri araçların adaya indirilmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Zodiak botlarla adanın sahiline inen komandolar önce sahili düşman unsurlarından temizledi sonra da adanın merkezi ve iç kesimlerine doğru askeri araçlarla birlikte ilerleyerek adayı ele geçirdi.

Yunanistan, “Argo 2022” tatbikatına “ELLİ” fırkateyni, iki tank çıkarma gemisi ve bir adet 214 tipi denizaltı ile katılıyor. Ayrıca, tatbikata Volos’ta konuşlu 32’nci Deniz Tugayı ve Özel Harp Komutanlığına bağlı komandolar da katılıyor.

Tatbikata ayrıca Stefanovikio’daki Yunan Kara Kuvvetleri 1. Havacılık Tugayı’na ait Apache saldırı helikopterleri ve Chinook nakliye helikopterlerinin yanı sıra Yunan Hava Kuvvetlerine ait F-16, Mirage 2000, F-4 Phantom ve Fransa’dan alınan Rafale savaş uçakları da katılıyor.

Fransa, “Argo 2022” tatbikatına Fransız Donanmasına ait tank, paletli, helikopter, deniz piyadeleri ve bir komando timi taşıyan amfibi harekat gemisi FS “Tonnerre” ile katılıyor.

Özel Harp Komutanlığı (DEP) Komutanı Korgeneral Giorgos Tsitsikostas tatbikata atıfta bulunarak, “hazırlandı, planlandı ve yürütüldüğünü gibi birçok işbirliği noktasını içeriyor. Silahlı Kuvvetler personeli birbirlerini tanıma, taktik düzeyde işbirliği yapma ve teknik ve görüş alışverişinde bulunarak öğeleri uygulama fırsatı buldu. Doğu Akdeniz’de yaşananlarla ilgili mesaj göndermemize veya hazır olduğumuzu teyit etmemize gerek yok. Biz her zaman hazırız.” İfadelerini kullandı.

Akdeniz Deniz Kuvvetleri Fransız komutan yardımcısı Tuğamiral Rou De Luz ise Yunanistan ve Fransa arasındaki stratejik ilişkiye atıfta bulunarak şunları ekledi: “Bugün, Yunan ve Fransız kuvvetlerinin ilk amfibi tatbikatında sağlam bir şey gördük. Çok yüksek bir birlikte çalışabilirlik örneği gördük, bu da tatbikatın konusuydu.” Değerlendirmesini yaptı.

Tatbikat yarın Cumartesi günü sona erecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu