Yunanistan Haber

Selanik-İzmir Gemi Seferleri Başlıyor

Haziran ayı başında Selanik ile İzmir arasındaki feribot bağlantısı başlayacak ve Yunanistan ile Türkiye arasındaki "dostluk hattını" başlatacak.

Haziran ayı başında Selanik ile İzmir arasındaki feribot bağlantısı başlayacak ve Yunanistan ile Türkiye arasındaki “dostluk hattını” başlatacak.

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakan Yardımcısı Kostas Kaçafados, Haziran ayı başlarında Selanik ile İzmir arasındaki feribot bağlantısının başlayacağını açıkladı.

Bakan Yardımcısı Kostas Kaçafados açıklamasında şunları dile getirdi:

“Selanik’i Canlandıracak”

blank

“Thessaloniki (Selanik) -İzmir arasındaki feribot bağlantısı uzun yıllardır talep ediliyordu. Çok haklı olarak bir dostluk hattı olarak adlandırılıyor, ancak aynı zamanda turizm açısından eş sermayeyi güçlendirmeyi başaracak, aynı zamanda Selanik’i canlandıracak ve ürün nakliye alanında da yardımcı olacaktır. Şu anda bu hattın Haziran ayı başlarında faaliyete geçeceğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Selanik’i modernleştirecek, ticari trafiğini güçlendirecek bir hat olacak. Modern bir gemi, yolcu ve araç vapuru olacak. İzmir dışındaki bölge Türkiye için bir fabrika alanı olduğu için çok sayıda Tır taşıyacak ve ürünlerin İstanbul üzerinden yapılan tüm taşımacılık artık feribotla yapılacak. Bu aynı zamanda olumlu bir çevresel ayak izidir.

İki bölgenin ara bağlantısını devralmak için yeşil ışık almış görünen şirket, Levante Ferries. Seyahat programlarının sıklığı ve diğer ayrıntıların programı görüşmelerine başlandı. Şu anda Selanik limanında söz konusu geminin demirleyeceği alanı oluşturmak için çalışmalar yapılıyor. Limanda bir Schengen kapısı olmalı, çünkü hattın işletilmesinden doğacak başka güvenlik sorunları da var. Mayıs sonunda her şey hazır olacak, böylece gemi Haziran başında deniz yolculuklarına başlayacak.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu