Batı Trakya

Sayın Zeybek, Bu Azınlık İçin Ne Zaman Gerçekçi Olarak Çalışacaksınız?

Bizim gazete olarak size sorumuz çok basit ve NET! Azınlığın haklarını ne zaman savunacaksınız? Birilerini aldattığınızı zannedebilir siniz.... Ammaaaa!!!!

Neymiş, İskeçeli sözde Azınlık Milletvekili Zeybek Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığına soru önergesi yatırmış. Kalimera- İyi günler!

Yatırılan soru önergesine bakar mısınız?

Neymiş efendim; (hadi Azınlık okullarını unuttun diyelim) devlet okullarında görevli azınlık eğitimcilerinin dini tatillerde izin kullanmalarıyla ilgili soru önergesi yatırmış sayın Hüseyin Zeybek.

Bizim de BİRLİK Gazetesi olarak cevabımız, “bravo sayın Zeybek, Azınlığın Lozan Anlaşması’ndan doğan haklarını savunuyorsunuz. Sizleri Milletvekilliği döneminizde yaptığınız ve yatırdığınız soru önergelerinizden dolayı tebrik ediyoruz.

Sayın Zeybek! Hadi diyelim kendiniz çıkarlarınız doğrultusunda hareket ederek kendinizi de inandırmaya çalışıyorsunuz. Gerçekten siz bu yaptıklarınızdan dolayı bunlara inanıyor musunuz?

Bizim gazete olarak size sorumuz çok basit ve NET! Azınlığın haklarını ne zaman savunacaksınız? Yunanlılar dahi “BATI TRAKYA” diyor! Ya siz? Bunu kullanmaktan da mı acizsiniz? Bu kadar mı korkuyorsunuz Meclis kürsüsünden veya tekrardan gelecek seçimlerde aday gösterilmeyeceğinizden? Güldürmeyin insanı yaaaaaaa!!!

Gelelim haberin başlığına ve içeriğine;

“Zeybek’ten Eğitim ve Din İşleri Bakanlığına soru önergesi”

Eğitim ve Din İşleri Bakanlığına yönelik soru önergesinde Zeybek, azınlık okullarında görev yapan eğitimcilerin dini ve resmi bayramlarda kullandıkları idari izinlerin sorunsuz bir şekilde uygulandığını fakat ülke genelinde devlet okullarında görev yapan azınlık eğitimcilerine idari izin verilmediğini dile getirdi.

Zeybek soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Trakya’daki kültürel zenginlik, azınlık öğretmenlerinin eğitim verdiği devlet ve azınlık okullarının işleyişine de yansımaktadır.

Farklı dini bayramların mevcudiyeti, kutlamaların gerçekleşebilmesi ve azınlık eğitimcilerinin idari izin kullanabilmeleri yönünde yasal uygulama gerektirmektedir. Azınlık okullarında görev yapan eğitimcilerin dini ve resmi bayramlarda kullandıkları idari izin tatilleri sorunsuz bir şekilde uygulanmaktadır, asıl sorun devlet okullarında görev yapan azınlık eğitimcilerini ilgilendirmektedir.

Yönetmelik, Trakya’da azınlık okullarında görev yapan eğitimcilere dini bayramlarını kutlama hakkına saygı göstererek idari izin vermektedir. Ancak, bölgemiz devlet okullarında ve ülkenin geri kalanında bu yönetmelik uygulanmamaktadır.

Bu konu, devlet okullarında görev yapan azınlık yedek öğretmenlerini de kapsamaktadır. İskeçe Öğretmenler Derneği’nin ilgili bir duyuruda belirttiği gibi, “Dini bayramlarını kutlamak için izin almak, yedek öğretmenler için maaş kesintisi anlamına gelmektir”.

  • Anayasa gereğince, din özgürlüğünün bir sonucu olarak, ibadetin engelsiz bir şekilde yapılması gerektiğinden.
  • Trakya devlet okullarında görevli azınlık öğretmenlerinin idari izinli olmaları ülkenin diğer bölgeleri için geçerli olmadığından.
  • Dini bayramlarını kutlanmak için izne ayrılan azınlık yedek öğretmenlerine maaş kesintisi uygulandığından.

Sayın Βakan’a sorulur,

  1. Ülke genelinde dini bayram günlerinde azınlık devlet okullarında görevli öğretmenlerin idari izinli sayılmaları için ne gibi girişimlerde bulunmayı düşünüyorsunuz ?
  2. Dini bayramlarını kutlamak için azınlık yedek öğretmenlerine maaş kesintisi olmaksızın idari izin kullanma hakkını tanımayı düşünüyor musunuz?”

Sayın Zeybek! İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’Nİ sorun!

Sayın Zeybek! LOZAN’A GÖRE AZINLIĞIN SEÇTİĞİ MÜFTÜLERİN GÖREVE GETİRİLMESİNİ SORUN!

Sayın Zeybek! VAKIFLAR İDARELERİNDE SEÇİM VE YOLSUZLUKLARI SORUN!

Sayın Zeybek! AZINLIK EKONOMİSİNİ ZORUN!!!!!!

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu