Yunanistan Haber

“Şartlar İzin Verirse Yunanistan Her Zaman Yapıcı Bir Diyaloga Hazır Olacaktır”

“Şartlar izin verirse, ki ne yazık ki şu anda durum böyle değil, Yunanistan her zaman Uluslararası Hukuka dayalı yapıcı bir diyaloga hazır olacaktır.”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Şartlar izin verirse, ki ne yazık ki şu anda durum böyle değil, Yunanistan her zaman Uluslararası Hukuka dayalı yapıcı bir diyaloga hazır olacaktır.” Diyerek Türkiye’ye mesaj gönderiyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias “Naftemporiki” gazetesine verdiği demecinde, Yunanistan’ın tahriklerden ve tehditlerden yılmadığını ileri sürüyor. Ancak şartlar izin verirse de Türkiye ile bir diyaloga hazır olduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias “Naftemporiki.gr” haber sitesindeki mülakatında şu ifadeleri kullanıyor:

“Ülkemiz tahriklerden ve tehditlerden çekinmiyor. Aşırı açıklamaları her fırsatta reddediyor ve kınıyoruz, bunu yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl Yunanistan, Türkiye ve Kıbrıs’ta (Güney) seçim yılı olacak. Bunun ışığında ve şekillenmeye başlayan havada olgunluk, sağduyu ve soğukkanlılık gerekiyor. Elbette, toprak egemenliğimizi ve egemen haklarımızı savunma kararlılığını sürdürme ihtiyacını ortadan kaldırmadan.

Yunanistan gerilimi tırmandırmak istemiyor, aksine bölgede güvenlik ve istikrarı pekiştirmek istiyor. Maalesef, Türkiye Cumhuriyet’in ilanının yıl dönümü vesilesiyle son bir örnekte olduğu gibi Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın videosunda diğer taraftan sık sık tırmanmalar gözlemliyoruz. Durumun daha da kötüleşmesini önlemek için, her düzeyde iletişim kanallarının olması faydalı olacaktır. Şartlar izin verirse, ki ne yazık ki şu anda durum böyle değil, Yunanistan her zaman Uluslararası Hukuka dayalı yapıcı bir diyaloga hazır olacaktır.

Ancak bizim yükümlülüğümüzdür ve bunu, örneğin dün Hollandalı mevkidaşımla olduğu gibi, müttefiklerimize ve ortaklarımıza Türk provokasyonunun tırmanışını vurgulamak için günlük olarak yapıyoruz.

Ortaklara ve müttefiklere mesajımız basit. Ukrayna’da bugün içinde bulunduğumuz durumdan kaçınmak için, tüm revizyonizme karşı bir engel oluşturulmalıdır. Geleneksel ortaklarımızın ve diğer ülkelerin sürekli açıklamalarının gösterdiği gibi, “bu mesaj artık anlaşılır olmuştur.

Çabalarımızın sonucunu olumlu değerlendiriyoruz. Yine de arkamıza yaslanmıyoruz ve kayıtsız değiliz. Sürekli teyakkuz halindeyiz ve uluslararası forumlarda konumumuzu sunmaya devam ediyoruz. Her Zaman Uluslararası Hukuka Dayalı Pozisyondayız.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu