Yunanistan Haber

“Prag’ta Göz Göze Dahi Gelmediler”

Miçotakis ve Erdoğan, resmi olmayan Prag Zirvesi'nin "aile" fotoğrafı için liderler bir araya geldiğinde bir kez dahi olsun göz göze gelmediler."

Yunan basını, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi olmayan Prag Zirvesi’nin “aile” fotoğrafı için liderler bir araya geldiğinde bir kez dahi olsun göz göze gelmediğini yazıyor.

Yunan basınında yer alan haberlerde, son döneme Yunanistan ile Türkiye ilişkilerinde hakim olan gerilimin Prag’taki zirvenin oturum aralarında ve aile fotoğrafına da yansıdığını yazdı.

Haberlerde, “aile fotoğrafında ve oturum aralarında oluşan kulislerde bile ikili  birbirlerinden uzak duruyorlardı. Başbakan Miçotakis, İngiltere Başbakanı Liz Truss ve İspanya Cumhurbaşkanı Pedro Sanchez ile birlikyeydi. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yanında yer aldı. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de görüştü.” Görüşlerine yer verildi.

Yarın Cuma günü Başbakan Miçotakis’in liderlere Türkiye’nin son döneme Yunanistan aleyhine provokasyonlar gerçekleştirdiğini ve Atina’nın zararına Ankara’nın aşırı bir retorik kullandığını ileri sürerek bilgi vermesi bekleniyor.

blank

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu