Yunanistan Haber

Parlamento Önüne Geldiler ve Sabahladılar, Sırada Yollar ve Gümrüklerin Kapatılması Var

Yunanistan genelinden Atina’ya gelen çiftçiler Sintagma Meydanı'nda toplandı, traktörlerini Parlamento binası önüne park etti.

Yunanistan genelinden Atina’ya gelen çiftçiler Sintagma Meydanı’nda toplandı, traktörlerini Parlamento binası önüne park etti.

Sintagma Meydanı’nda toplanan çiftçiler, traktörlerini Parlamento binası önüne park etti. Eyleme destek veren besiciler de “Bugün hayvancılık öldü” yazılı pankartla sembolik bir tabutu parlamento binasının önüne bıraktı. Çiftçiler, hükümetten; başta mazot, elektrik, gübre, tarım ilacı fiyatları olmak üzere üretim maliyetini artıran girdilerin fiyatlarında düşüş talep etti.

Üretim maliyetlerinin düşürülmesi, vergi yüklerinin hafifletilmesi, doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin desteklenmesi gibi birçok talepte bulunan çiftçiler, haftalardır ülkenin farklı bölgelerinde hükümete seslerini duyurmak üzere yaptıkları yol kapatma eylemlerinin ardından bugün de başkent Atina’ya geldi.

Vergi yükünün azaltılması, doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin desteklenmesi gibi talepler de bulunan göstericilerin en çok dile getirdiği sorunlardan biri de yurt dışından tarım ürünlerinin ithal edilmesi ve iç piyasada Yunanistan’da üretilmiş gibi satılması oldu.

Yunan çiftçiler, Avrupa kriterleriyle üretim yaptıkları için dış piyasadan gelen tarım ürünlerinin düşük maliyetlerinin haksız rekabete neden olduğuna dikkati çekti.

Çiftçi eylemine destek veren PASOK Milletvekili Manolis Hnaris, hükümetin tarım politikalarına eleştirilerde bulunarak, Miçotakis hükümetinin etkisiz tedbirleri gerçek sorunlara cevap veremediğini dile getirdi.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) lideri Dimitris Kuçumbas da eyleme destek veren çiftçilerin yanında yer aldı.

SİRİZA Partisi Başkanı Kaselakis de çiftçilerin eylemine destek vermek üzere Sintagma Meydanı’ndaydı.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu