Yunanistan Haber

Panagiotopulos: “Buna Yeltenecek Olanlar Pişman Olacak”

“Yunanistan'ın Suriye olmadığına" dikkat çeken Savunma Bakanı Panagiotopulos, "Buna yeltenecek olanlar pişman olacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şaka yapmıyorum, ciddi söylüyorum” ifadelerine Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos, “Buna yeltenecek olanlar pişman olacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “EFES 2022“ askeri tatbikatını izledikten sonra yaptığı konuşmasında Yunanistan’a değindiği sözleri Atina’da büyük yankı uyandırdı. Atina yönetiminden açıklamalar peş peşe geldi.

Bu açıklamaların içinde en önemlisi Savunma Bakanı Panagiotopulos’tan geldi. “ Yunanistan’ın Suriye olmadığına” dikkat çeken Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos Yunanistan‘ın egemenlik haklarını sonuna kadar koruyacağını söyledi. Panagiotopulos, “Buna yeltenecek olanlar pişman olacak” diye konuştu.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis askeri lojmanların açılışını yapmak üzere gittiği Kalamata kentinden kendi mesajını gönderdi. Komutan Lalusis, “Her türlü tehdide göğüs germeye ve her türlü zorluğa karşı koymaya, toprak bütünlüğümüzü ve egemenlik haklarımızı korumaya hazırız. O yüzden korkmayın, huzurla uyuyun” dedi.

blank

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleriyle ilgili olarak, “Aramızdaki görüş ayrılıkları tehditlerle giderilemez” ifadelerini kullandı.

Yunan hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu ise, “Tarih dışı iddialar ve boş öyküler, Uluslararası Hukuk ve uluslararası anlaşmaların yerini alamaz. Genel olarak, kesinlikle hiçbir şey egemenlik haklarımıza ve ulusal egemenliğimize asla zarar veremez. Bu nedenle Türkiye’yi provokasyon taktiklerine son vermeye ve tek yolun uluslararası hukuk bağlamında sorumlu ve dürüst bir iletişim ve egemenliğe mutlak saygı olduğunu idrak etmeye çağırıyoruz.” Açıklamasını yaptı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu