Yunanistan Haber

Panagiotopulos 800 Milyon İstedi, Suda Genişliyor

Yunanistan Savunma Bakanlığı 800 Milyon Euro tutarında bir bütçeyle Silahlı Kuvvetlerin değişik kademelerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Yunanistan Savunma Bakanlığı 800 Milyon Euro tutarında bir bütçeyle Silahlı Kuvvetlerin değişik kademelerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, 22 Haziran tarihinde Yunanistan Parlamentosu Dışişleri ve Savunma Komisyonu’na 800 milyon Euro tutarındaki bütçe teklifi sundu. Sunulan bütçe teklifinin büyük bölümü 190 milyon euro’nun Girit’teki Suda deniz üssüne harcanması planlanıyor.

Yapılacak olan liman genişleme çalışmaları ve beton iskelelerin oluşturması sonrasında Yunan Donanması’na ait savaş gemilerinin kalıcı olarak konuşlanması ve olası bir kriz durumunda gemilerin hızlı bir şekilde Doğu Akdeniz’e intikal etmeleri hedefleniyor.

Hatırlanacağı üzere ABD’nin de üssü bulunduğu Suda’nın Marathi tarafında benzeri çalışmalar ABD tarafından yapılmış, ancak artan fazlalık malzemeyle zaman zaman Yunan Donanması’nın da geçici olarak konuşlandığı üsse aktarılarak bazı çalışmalar yapılmıştı.

Ayrıca, kısa süre sonra Yunanistan’ın aldığı yeni MH-60R’nin gelecek olmasına rağmen, halen Yunan Deniz Kuvvetleri fırkateynlerinde denizaltı karşıtı savaşın ana aracı olarak kullanılan S-70 Aegean Hawk helikopterlerinin desteklenmesi için 160 milyon euro’luk bütçe dün Dışişleri ve Savunma Komisyonu tarafından Parlamento’da kabul edildi.

RM-70 çoklu roketatarların modernizasyonu için önemli bir harcama (90 milyon €) öngörülmekte olup, 122 mm roketlerin modernizasyonu için benzer bir bütçe kullanılması hedefleniyor.

Ek olarak, Yunan Ordusunun ana LEO 2 tanklarının ihtiyaçları için 30.000 adet 120 mm mermi tedariki için toplam 150 milyon harcanmasına karar verildi.

Komisyon ayrıca, Apache saldırı helikopterleri için toplam 20 milyon euro’luk lazer güdüm sistemli Hellfire füzeleri (AGM-114R) tedarikini de onayladı.

Son olarak önümüzdeki günlerde, 3 adet C-130 tipi nakliye uçağının bakımı ve tekrardan uçuş konumuna getirilmesi için İsrail’e gönderilmesi ve 38 adet F-16 Block 50 savaş uçağının seviye yükseltilmesi için çalışmalar ise devam ediyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu