Batı Trakya Haber

Necati Ağabeyi De Kaybettik

Necati Haliloğlu malesef Koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

Gümülcine Türk Gençlerbirliği’nin önemli şahsiyetlerinden, Batı Trakya’nın ilk Üniversite mezunlarından olan Necati Haliloğlu malesef Koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

Kendisi uzun yıllar Almanya’da çalıştı ve emekli olduktan sonra da son yıllarda Gümülcine’nin yakından tanıdığı kardeşi Yalçın ile birlikte kış aylarında Almaya’da, yaz aylarında ise Batı Trakya Gümülcine’de yaşıyordu.

Biz kendisine “Necati ağabey” derdik. Kendisini Almanya’da Batı Trakya Türkleri’nin derneklerinde zaman zaman görev yaptığını da biliyoruz. Almanya’daki Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin kurucu ve ilk başkanı olan Haliloğlu 81 yaşındaydı.

Geçtiğimiz günlerde kardeşi ile birlikte Almanya’ya seyahat edecekti. Gümülcine hastanesinde yapılan Koronavirüs testi pozitif çıkınca tedavi altına alınmıştı. Necati Haliloğlu’nun sağlık durumu ağırlaşınca da entübe edilmek üzere Dedeağaç hastanesine kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Koronavirüse yenik düştü ve malesef hayatını kaybetti.

BİRLİK Gazetesi ailesi olarak ailesinden tek kişi olan en başta kardeşi Yalçın’a, tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

ALLAH rahmet eylesin mekanı Cennet olsun.

TAZİYE

“Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) üyesi Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği’nin kurucu ve ilk başkanı, ABTTF’nin kuruluşunda büyük katkıları olan Necati Haliloğlu, tedavi gördüğü Dedeağaç Devlet Hastanesi’nde 6 Ocak 2022 Perşembe sabahı 81 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Hayatını Batı Trakya Türk toplumunun hak ve özgürlükler mücadelesine adayan, Almanya’daki dernekleşme çalışmalarında öncü rol oynayan isimlerden biri olan Haliloğlu, babacan tavırlarıyla Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin büyük sevgi ve saygısını kazanmıştı. Almanya’da yaşayan ve hiç evlenmeyen Haliloğlu’nun cenazesi doğup büyüdüğü Gümülcine’de toprağa verilecek.

ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına kıymetli büyüğümüz, dava adamı Necati Haliloğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve Batı Trakya Türk toplumuna başsağlığı ve sabır dileriz. Merhum Haliloğlu, Batı Trakya Türk toplumu ve ABTTF’ye verdiği çok değerli hizmetlerle her zaman sevgi, saygı ve minnetle hatırlanacaktır. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu