Yunanistan Haber

“NATO’daki Pozisyonunuzu Pazarlık Konusunda Kullanmak İçin Doğru Zaman Değil”

“Yunanistan, Finlandiya ve İsveç'in NATO’ya katılımını destekliyor. Bana sorarsanız, NATO'daki pozisyonunuzu pazarlık konusunda kullanmak için doğru zaman değil."

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, MSNBC televizyonuna ABD gezisini değerlendirdi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bu akşam ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray’da yapacağı görüşmeden birkaç saat önce MSNBC televizyonunda “Morning Joe” programına katıldı.

Başbakan Miçotakis Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımı konusunda kendisine yöneltilen soruya, “Yunanistan, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımını destekliyor. Bana sorarsanız, NATO’daki pozisyonunuzu pazarlık konusunda kullanmak için doğru zaman değil. Bu sorunun çözülmesini bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

Miçotakis özetle şu ifadeleri kullandı:

“NATO’daki pozisyonunuzu pazarlık konusunda kullanmak için doğru zaman değil”

“ABD için ülkemiz, dünyanın zor bir bölgesinde istikrarlı bir ortaktır. Balkanlar’da bir rol oynuyoruz, Orta Doğu ile yakın ilişkiler kurduk, Yunanistan’ı bölgesel bir enerji merkezi haline getirmeye, doğalgazı taşımak için ve neden daha sonra Orta Doğu’dan Avrupa’ya hidrojen olmasın?

Önemli jeopolitik konumumuzu vurgulamak istiyoruz, ama aynı zamanda istikrarlı, müreffeh bir demokrasi, AB ve NATO üyesi olduğumuz ve dolayısıyla ABD için güvenilir bir ortak olduğumuz gerçeği ve yarın Kongre’de yapacağım konuşma bize bu özel ilişkiyi kutlama fırsatı veriyor.

Yunanistan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılma arzusunu destekliyor, bu onların egemenlik hakkıdır. Günün sonunda, onların İttifak’a katılımlarına özellikle ciddi itirazlar beklemiyorum. Ne de olsa, bu iki ülkenin İttifak’a katılma ihtimalini, aklında olabilecek diğer konular ve “pazarlık” yapmak için kullanmanın zamanı değil. Umarım bu sorun çözülür.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu