Yunanistan Haber

Miçotakis’in Maksimu’daki Koltuğu Sallanıyor!

Yunanistan'da Başbakan Miçotakis hükümetine halk desteğinin her geçen gün azaldığı görülüyor.

Yunanistan’da Başbakan Miçotakis hükümetine halk desteğinin her geçen gün azaldığı görülüyor.

Yapılan anket sonuçlarına göre, ülkedeki ekonomik durum, halkın alım gücü ve dış politikada ard arda yaşanan başarısızlıklar, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Maksimu Sarayı’ndaki koltuğunu sallıyor.

1000 kişinin katılımıyla 22-24 Ağustos tarihleri arasında “Ta Nea” gazetesi tarafından GPO araştırma şirketine yaptırılan kamuoyu araştırmasının sonuçları yayımladı.

“Halktan Hükümete Sarı Kart” yorumuyla paylaşılan anket sonuçlarına göre, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) ile eski Başbakan Çipras’ın ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SİRİZA) arasındaki “makas” giderek kapandığı görülüyor.

Ankette, Başbakan Miçotakis ile SİRİZA lideri Aleksis Çipras arasında son 3 yılda yüzde 8-10 arasında seyreden farkın, ilk defa yüzde 6 seviyelerine düştüğü görülüyor.

Ankete katılanların yüzde 31,4’ü “yarın seçim olsa” YDP’ye, yüzde 25,1’i ise SİRIZA’ya oy vereceğini söyledi.

Enerji krizi ve enflasyonun yanı sıra ülkede bir siyasetçi ve gazetecinin Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlendiğinin ortaya çıkması üzerine patlak veren skandalın, Miçotakis hükümetine olan desteğin azalmasında başlıca rolü oynadığı tahmin ediliyor.

Ankete katılanların yüzde 68,6’sı dinleme skandalını önemli bulduğunu, yüzde 59’u Miçotakis’in bu skandalda sorumlulukları olduğunu düşünürken, katılımcıların yüzde 28,9’u dinleme skandalının vereceği oy kararında etkili olacağı beyanında bulundu.

Ülkenin üçüncü büyük partisi konumundaki PASOK’un lideri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Nikos Andrulakis’in EYP tarafından “Predator” isimli casus bir yazılımla dinlenmesi, ankete göre yüzde 9,7 ile ülkedeki en büyük üçüncü sorun durumunda. Bu sıralamada, enflasyon yüzde 36,3 ile ikinci, enerji krizi yüzde 36,7 ile ilk sırada yer aldı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu