Yunanistan Haber

Miçotakis: “Deprem Halklarımızı Birbirine Yakınlaştırdı”

Başbakan Miçotakis, Türkiye'deki depremler ve Yunanistan'da tren kazasının ardından iki ülke ilişkilerinde yumuşama yaşandığını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’deki depremler ve Yunanistan’daki tren kazasının ardından iki ülke ilişkilerinde yumuşama yaşandığını belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’de yaşanan deprem felaketi ve Yunanistan’da meydana gelen, ülke tarihinin en ağır tren kazasının ardından, karşılıklı dayanışma ruhu ile iki komşu ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama yaşandığını dile getirdi.

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ile Atina’da başbakanlık Megaro Maksimu Sarayında yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Miçotakis, Ankara-Atina ilişkilerine dair, “Kabul edilemez provokasyonlarla dolu uzun bir periyodun, saldırgan bir tutumun olduğu uzun bir periyodun ardından bugün gerginliğin azaldığı bir süreci yaşıyoruz. Gerginliğin azaldığı, olumlu tavırların ve olumlu davranışların sergilendiği…” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından Yunan halkında, depremzedelerin acısını paylaşma duygusu oluştuğunu ve Türkiye’nin tavrı ile de iki ülke arasında, karşılıklı olarak “odak noktalarında bir kayma” yaşandığını belirten Başbakan Miçotakis, “Ölümcül deprem halklarımızı insani boyutta birbirine yakınlaştırdı” dedi.

“Kıbrıs sorunu AB Konseyi’nde ele alınacak”

Başkent Atina’da ağırladığı Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hristodulidis ile görüşmesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miçotakis, Kıbrıs sorununun, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına uygun bir şekilde çözülmesi için Kıbrıs ile ortak çabalarına devam edeceklerini vurguladı.

“Kıbrıs sorunu ile ilgili görüşmeler, Avrupa’nın daha fazla katılımıyla yeniden başlamalı” ifadelerini kullanan Yunan Başbakan, 23-24 Mart tarihlerinde yapılacak olan Avrupa Birliği (AB) Konseyi toplantısında, bu konunun da ana gündem maddelerinden biri olacağını dile getirdi.

Miçotakis ayrıca, Türk-Yunan ilişkilerindeki yumuşamanın, Kıbrıs sorununun çözümü açısından da faydalı olabileceğini belirtti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu