Yunanistan Haber

Miçotakis: “Bu Savaşı Biz İstemedik”

Başbakan Kiriakos Miçotakis, "Bu savaşı biz istemedik, Batı istemedi, Avrupa Birliği istemedi. Ne yazık ki, sonuçlarını Rus halkı ödeyecek. Türkiye ile ilişkilerimizde bahar bir anda gelmeyecek. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme olasılığına açığım."

Alpha televizyonuna konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, “Bu savaşı biz istemedik, Batı istemedi, Avrupa Birliği istemedi, NATO istemedi, Vladimir Putin onu kendi sebepleri, tarihsel bir revizyonu teşvik etmesi için kişisel olarak seçti ve o bunu istedi. “Ne yazık ki, sonuçlarını Rus halkı ödeyecek.” Dedi.

Başbakan Miçotakis şu ifadeleri kullandı: “AB’nin yaptığı gibi doğru olanı yaptık ve Rusya’ya karşı müttefiklerin yanında yer almaya karar verdik. Bunun da ahlaki olarak doğru ve ulusal olarak gerekli olduğunu, çünkü burada bir özgür ülke saldırı altında ve biz onun yanında olmalıyız. Ülkemizin “tarihin doğru yüzüyle yazmak” için diğerlerinden bir nedeni daha vardı. Aynı durumda olsaydık, hangi ahlaki statüyle ve hangi ahlaki duruşla, hakiki olmayan uygun yardımı talep eder miydik? Bu nedenle, yıldız ve dipnot kullanmadan ve katıldığımız ölçüde aktif bir üye olduğumuzu gösterebilmek için yapıyoruz. İstenirse eğer ülkemiz Ukrayna ile komşu ülkelere NATO askeri gücü gönderecek, ancak NATO tarafından Yunanistan’a henüz böyle bir talepte bulunulmadı. Bütün ülkeler demokrasiyi ve bir ülkenin toprak bütünlüğünü savunmak için sahip olması gereken devredilemez kapasiteyi temsil eder. Ülkemizin teçhizatı gönderme kararı ile birlikte aynı gün AB de savunma teçhizatı sağlamaya karar verdi. Ancak dünyanın geri kalanı bizim çıkarlarımızla olumlu bir şekilde hizalanacak. Türkiye bugün bir seçim yapıyor ve revizyonizm, imparatorluk hırsların projeksiyonu bugün çok popüler bir politika değil.”

Ancak aynı zamanda Başbakan Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan ile görüşme olasılığına açık olduğunu, ancak iki ülke arasındaki ilişkilerde bir baharın birdenbire gelmeyeceğini ve tüm sorunların üstesinden gelineceği gibi bir durumun olmadığını söyledi. Miçotakis, ancak Yunanistan’ın henüz tetiklemediği bir gerilim ikliminin yumuşamasını kolaylaştıran toplantıların ancak bu noktada faydalı olabileceğine inandığını dile getirdi.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu