Yunanistan Haber

“Meriç’te Adacığın Üzerine Çıkalım”

Yunanistan eski Kara Kuvvetleri komutanı Türkiye’yi suçladı, “Meriç’te adacığın üzerine çıkalım ve Türkiye'nin davranışını ortaya çıkaralım.” Dedi.

Yunanistan eski Kara Kuvvetleri komutanı Türkiye’yi suçladı, “Meriç’te adacığın üzerine çıkalım ve Türkiye’nin davranışını ortaya çıkaralım.” Dedi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri eski komutanı ve aynı zamanda 4. Kolordu eski komutanı olan Korgeneral Georgios Kampas, Türkiye’nin Meriç (Evros) sınır bölgesinde göçmenler konusundaki tavrını katıldığı SKAİ televizyonunda yorumlayarak “hibrit tehdit”ten söz etti. Hatta göçmenlerin arkasında Türk ordusunun olduğunu vurguladı. Georgios Kampas, “Türkler, göçmenlere karşı davranışlarımızda doğru olmadığımızı göstermek için bir olay yaratmaya çalıştılar, ki bu yalan ve yanlıştır” dedi.

Emekli Korgeneral Georgios Kampas, göçün Türkiye tarafından araçsallaştırıldığını belirterek, Meriç Nehri’nde 1926 yılında yapılan sınırlandırılma işlemi sonrasında nehrin doğusu veya batısında zamanla oluşan ve o zamanlar var olmayan birçok tartışmalı adacık bulunduğunu ifade etti.

Korgeneral Kampas, “Mevsimlere ve zamana göre gelip giden birçok adacık var, bu yüzden bu talihsiz insanları karşıya geçmeleri için birine bindirdiler…. Sonuçta bu oluşan adacıklar hiç kimseye ait olmayabilir. 2016 yılına kadar bu konularda karar veren ve oluşturulan ortak bir Yunan-Türk heyeti vardı, ne yazık ki bu kesintiye uğradı. Türk provokasyonlarına orduyla değil, Sağlık Bakanlığı EKAV (Ulusal Acil Durum Merkezi), polis ve Kızılhaç ile karşı koyabilirdik. Adacığın üzerine çıkalım ve mevcut durumu daha da güçlü bir şekilde vurgulayalım, Türkiye’nin davranışını ortaya çıkaralım.” İfadelerini kullanarak Türkiye’yi uluslararası alanda sıkıştırmaya ve suçlu göstermeye yönelik adımların atılmasını önerdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu