Yunanistan Haber

Lozan Anlaşması’nda “Helenizm” ve “Helenler” Olarak Mı Bahsediyor? Ya Batı Trakya’da?

Yunanistan’ın uyguladığı bu bir çifte standarttır ve “Lozan Barış Andlaşması”na aykırı ve uymamaktadır.

Batı Trakya’da yaşayan Türk’lere gelince “Yunanlı Müslümanlar”, “Müslüman Azınlık” diye bahseden ve ısrar eden Yunanistan devleti, İstanbul’da, Gökçeada ve Bozcada’da yaşayanlar Rumlar’dan ise “Rum Azınlık”, “Helenler” ve “Helenizm” olarak tanımlıyor ve öyle de kabul ediyor.

Ancak Batı Trakya’da yaşayan türk Azınlığa gelince de “Türk” kelimesini asla kabul etmiyor ve tahammül edemiyor. Yunanistan’ın uyguladığı bu bir çifte standarttır ve “Lozan Barış Andlaşması”na aykırı ve uymamaktadır.

Bugün yine Türkiye’de Gökçeada’da Rumlar dini özgürlüklerini doyasıya ve olması gibi yaşadı. T.C. Devleti bir kez daha ülkede yaşayan Rum Azınlığa yönelik davranması gerektiği gibi davrandı ve “Lozan Barış Andlaşması”na uyduğunu bir kez daha gösterdi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaçaniotis, soydaşlarıyla birlikte Gökçeada’da Aziz Trifonos Kilisesi’nde düzenlenen ayine katıldı.

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde geçtiğimiz yıl restore edilen Aziz Trifonos Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Aziz’in anısına düzenlenen ayine, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Kaçaniotis ile Fener Rum Patriği Bartholomeos da katıldı.

blank

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi Şirinköy’de bulunan Aziz Trifonos Kilisesi’nde ayini Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kirillos Sykisi yönetti.

İncil’den bölümlerin okunup, duaların edildiği ayine; Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Andreas Kaçaniotis ile Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Gökçeada’da yaşayan Rum cemaati katıldı.

Şirinköy’ün yüksek kesimlinde 55 yıldır kapalı olan Aziz Trifonos Kilisesi, yapılan restorasyon çalışmasının ardından geçtiğimiz 9 Ağustos’ta Fener Rum Patriği Bartholomeos katıldığı ayinle ibadete açılmıştı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu