Batı Trakya Haber

Lippstadt’ta Batı Trakyalılar Gecesinde Buluştular

Batı Trakyalılar gecesi Lippstadt’ta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta sonu Lippstadt’ta Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği’nin düzenlemiş olduğu geleneksel Batı Trakyalılar gecesi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Almanya’nın değişik şehirlerinden katılarak hemşehrileri ile görüşme buluşma fırsatı yakalayan Batı Trakyalılar doyasıya hasret giderdi. Gütersloh, Batı Trakya Türkleri Aile Birliği başkanı İbrahim İbram, Stuttgart Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Özcan Yusuf, Witten Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Burak Bilal, Meschede Ülkü Ocağı Başkanı Sakıp Karayel,  Gütersloh DİTİB Camii eski Başkanı Zafer Tombul ve Almanya’nın değişik şehirlerinden yüzlerce Batı Trakyalı bir araya geldi.

Batı Trakya’dan gelen müzik grubu Grup Trakya birbirinden güzel şarkılarıyla eşsiz bir müzik ziyafeti yaşattı. Gecenin ilerleyen saatlerinde aslen İskeçeli olan DJ Ertan Bandak sahne aldı ve gençler doyasıya eğlendiler.

Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Alpay Ahmet yapmış olduğu açılış konuşmasına, katılımcıların geçmiş Ramazan Bayramlarını ve Anneler gününü kutlayarak başladı.

Dernek olarak gerçekleştirilmiş olan ve planlanan etkinlikleri katılımcılarla paylaştı. Yüz on (110) çocuğu bayramlıklarla donatıldığını, bu ve buna benzer etkinliklere destek veren herkese teşekkür etti.

Kurban Bayramı’nda İskeçe seçilmiş müftülüğü ile ortak düzenlenecek Batı Trakya’ya Kurban bağışı kampanyasına destek olunmasının önemini anlatarak tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Lippstadt BTTEK Derneği

Basın Bürosu

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu