Avrupa | Balkanlar

Lavrov: “Yunanistan-Kıbrıs (Güney) En Dost Ülkeler Arasındaydı, Artık Rusya Karşıtı Eylemlerin Lideri Onlar”

"Sadece yaptırımları imzalayanların "kampına" değil, aynı zamanda Rus karşıtı eylemlerin lider grubunda da hareket etme hızları garipti."

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov: “Yunanistan-Kıbrıs (Güney) en dost ülkeler arasındaydı – Artık Rusya karşıtı eylemlerin lideri onlar”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana neredeyse bir yıl geçtikten sonra yankılanan bir açıklama yaptı: “Artık Rusya-Batı hibrit savaşından değil, gerçek bir savaştan bahsediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Rus TASS ajansının haberine göre Lavrov, Batı ile ilgili açıklamalarını Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Sergei Lavrov konuşmasında Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a da değindi. Rus Dışişleri Bakanı, “Son yıllarda Yunanistan ve Kıbrıs bize en dost ülkeler arasında yer alıyordu. Çok sayıda ortak kültürel ve eğitici etkinliklerimiz oldu. Karşılıklı çıkarlar uğruna ekonomik işbirliği aktif olarak gelişiyordu. Sadece yaptırımları imzalayanların “kampına” değil, aynı zamanda Rus karşıtı eylemlerin lider grubunda da hareket etme hızları garipti. Yunanlıların çıkarlarını değil, empoze edilen saldırgan çatışma çizgisini yansıtıyor.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu