Yunanistan Haber

Kavala Bölgesine Düştü!

Ukraynalı bir firmaya ait tehlikeli madde taşıyan Antonov An-12 tipi kargo nakliye uçağı Yunanistan'ın Kavala bölgesine yakın bir alana düştü.

Ukraynalı bir firmaya ait tehlikeli madde taşıyan Antonov An-12 tipi kargo nakliye uçağı Yunanistan’ın Kavala bölgesine yakın bir alana düştü. Antonov 11,5 ton mühimmatla Belgrad’dan Bangladeş’e gidiyordu.

Kavala ilinde Pangeon Belediyesine bağlı Paleochori ve Antifilippi köyleri arasındaki tarım alanına Cumartesi gecesi düşmesi sonrasında bölgede çok sayıda patlama sesi duyuldu ve yangın başladı. “Tehlikeli madde” nedeniyle itfaiye güçleri ve ilk yardım ekipleri olay yerinden uzaklaştırıldı. Uçakta sekiz mürettebat bulunuyordu.

blank

Bölgedeki Yunan makamları günün ilk ışıklarıyla daha net bilgiye sahip olmak üzere erken saatlerden itibaren uçağın düştüğü bölgede incelemelerde bulunuyor.

blank

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın emriyle şu an Atina’dan Chinook askeri helikopteriyle bölgeye 14 uzmandan oluşan Nükleer Biyolojik Kimyasal Savunma ekibi intikal etti. Ekip kazanın meydana geldiği bölgeyi araştıracak ve ne kadar erişilebilir olduğunu görecek. İlk bilgilere göre itfaiye uzmanları, bölgenin yüksek bir pirotermal yüke sahip olduğuna işaret ediyor.

blank

Dün gece uçağın düşmesinden önce Pilot, uçağın motorunda arıza olduğunu bildirerek acil iniş izni istedi ancak havaalanına varamadan motor havada alev aldı ve uçak Paleochori ve Antifilippi köyleri arasındaki tarım alanına düştü. Ukraynalı bir firmaya ait olan uçak Sırbistan’dan aldığı 11.5 ton mühimmatı Bangladeş’e taşıyordu.

blank

Görgü tanıkları uçağın düşmesinin hemen ardından çok sayıda patlama sesi duyulduğunu ve yangın başladığını aktardı. Kazanın yaşandığı alanda yanık yakıt kokusu ve yoğun duman hakim.

Şu an için Silahlı Kuvvetlerin özel timi gelene kadar en az 500 metrelik bir yarıçap içinde kapatılan alana kimsenin girmesine müsaade edilmiyor.

Öte yandan Ukrayna’nın Selanik Başkonsolosu Vadim Shamluk, dün gece uçağın düştüğü yeri ziyaret etti ve yerel makamlar tarafından bölgede şu ana kadar yürütülen soruşturmalar hakkında bilgilendirildi. Ukraynalı diplomat, yetkililere uçağın 8 kişilik mürettebatının kimliği hakkında bilgi verdi ve nihai varış noktasının Bangladeş olduğunun altını çizdi.

blank

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu