Uncategorized

Kasselakis, İmamoğlu’nu Ziyaret Etti

SİRİZA Partisi Başkanı Stefanos Kasselakis, gittiği İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

SİRİZA Partisi Başkanı Stefanos Kasselakis, gittiği İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

Yunanistan’da ana muhalefet SİRİZA Partisi Başkanı Stefanos Kasselakis, “Suların Kutsanması” yortusu için gittiği İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Kasselakis bu görüşmede Yunanistan-Türkiye diyaloğuna desteğini ifade etti.

Pazar günü İstanbul’da yapılan toplantıda Kasselakis şunları ifade etti:

“İki halk arasındaki barışı destekliyoruz”

“Nazik sözleriniz, sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederim. Öncelikle İstanbul’daki Rum Ortodoks cemaatine başta altyapı olmak üzere birçok konuda verdiğiniz destek için teşekkür etmek istiyorum.

Bilmiyor olabilirsiniz ama benim bu şehirde (İstanbul) köklerim var. Büyük dedem ve büyükannem buralıydı. Bu yüzden kendimi burada, şehirde (İstanbul) evimdeymiş gibi hissediyorum.

Resmi muhalefet olarak ve şahsen ben, Türkiye ile Yunanistan arasında pozitif diyalogdan, pozitif gündemden ve sizin tarafınızdan gösterilen tüm çabalardan yanayız. Aynı zamanda iki halk arasındaki barışı da destekliyoruz.

Ayrıca burada, İstanbul’da hem çeşitli topluluklarla hem de metroyla bir reform projesini hayata geçirdiğinizi de biliyorum. Bundan sonra ilişkilerimizi olumlu bir şekilde geliştirebileceğimiz için bu diyaloğu sürdürmek ve ilişkilerimizi derinleştirmek bizim için memnuniyetle karşılanacaktır ve elbette Atina’da bizi ziyaret ettiğinizde bizimle orada buluşmanız da memnuniyetle karşılanacaktır.”

Sırasıyla söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sizi harika bir İstanbul fotoğrafının karşısına oturttuk”

blank

“Sizi İstanbul’da gördüğüme çok sevindim. Öncelikle İstanbul’da güzel bir gün geçirmenizi dilerim. Hem sıcaklığınız hem de duygularınız daha da yükselsin diye sizi harika bir İstanbul fotoğrafının karşısına oturttuk.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler elbette büyük ölçüde İstanbul’un Yunan şehirleriyle olan ilişkileriyle bağlantılı. Son dönemde bu yönde önemli adımlar attık. Son üç yıldır gerek tek tek şehirlerimiz gerekse birlikte oluşturduğumuz Balkan Şehirleri Ağı B40 aracılığıyla Yunanistan’ın birçok şehriyle, özellikle de Atina’yla çok özel bir ilişki süreci yaşadık. Elbette bunu daha da geliştirip çok daha yoğun ilişkiler şeklinde yönetmek istiyoruz.

Önümüzde seçimler var. Umarım seçimden sonra şehirler arasında daha güçlü adımlar atabiliriz. Elbette sizi İstanbul Belediye Başkanı olarak karşıladım ve İstanbul’un bu duygularını sizlerle paylaşmak istedim.

Ancak aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak, bir sosyal demokrat partinin üyesi olarak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden grubumuzun başkan yardımcısı Sayın Gökhan da yanımda. İyi ilişkiler içerisinde olduğumuz bir partinin Başkanı olarak seçilmenizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Kısa süre öncesinde bir tesadüf olarak, Başkanımız Sayın Özgür Özel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdim, onun bu dönemdeki Başkanlık görevine denk gelen bu sürecin her iki ülke için de başarılı bir dönem olmasını temenni ediyorum.”

Toplantının sonunda karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

Başkan İmamoğlu, Kasselakis’e İstanbul’un bir tablosunu ve tarihiyle ilgili kitapları hediye etti. SİRİZA Başkanı Kasselakis ise iki eli birleştirilmiş sembolik bir dostluk heykelinin kopyasını hediye etti.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu