Yunanistan Haber

Karaada’ya Yapılan İskeleye İlk Kez Bir Gemi Yanaştı, İskelenin Açılışı Yapıldı

"Despina Achladioti'nin 40 yıl boyunca Yunan bayrağını dalgalandırdığı bu topraklardan bugün aynı mesajı kendi dilimizde gönderiyoruz."

Yunan deniz taşımacılık şirketine ait Dodekanisos Seaways katamaran yolcu gemisi, kayalık Ro (Karaada) Adası’na ve adada yapılan yeni iskeleye ilk kez yanaştι. Böylece Karaada’ya yanaşan ilk Yunan yolcu gemisi oldu.

Dodekanisos Seaways’in katamaranı, aralarında Güney Ege Eyalet Başkanı Giorgos Hatzimarkos ve İdari Reformdan sorumlu Başkan Yardımcısı Haroula Yasirani’nin de bulunduğu birkaç yolcuyu Karaada’ya yapılan yeni iskeleye indirdi.

Güney Ege Eyalet Başkanı Giorgos Hatzimarkos sosyal medyada şu paylaşımı yaptı:

“40 yıl boyunca Yunan bayrağını dalgalandırdığı bu topraklardan bugün aynı mesajı kendi dilimizde gönderiyoruz”

blank

“16 Temmuz 2024 Salı. Adalarımız için tarihi bir gün. Bu bir abartı değil. Tarihte ilk kez bir gemi Ro (Karaada) adacığına gelip yanaşıyor. Despina Achladioti’nin 40 yıl boyunca Yunan bayrağını dalgalandırdığı bu topraklardan bugün aynı mesajı kendi dilimizde gönderiyoruz. Sorumluluğa bağlılık mesajı. Vatan sevgisinden. Ege adalarını altyapıyla zırhlandırma mesajı. Vatanseverliği uygulama biçimimiz. Eserlerin vatanseverliğinden.

blankBir projenin değerinin her zaman teknik kısmı ve bütçesiyle sınırlı olmadığını daha önce defalarca söyledik.

Ro (Karaada) adacığında bulunan liman altyapılarının yanı sıra, Strogili’de (Çam Ada) teslim edilmiş olan ilgili iskele kesinlikle çok daha fazlasıdır ve hepsi için savaşmaya değer.

Elbette, bugünkü (dün) olumlu yaklaşımdan sonra hak ettiği şekilde öne çıkarılacak ve ada halkına ve ülke geneline layıkıyla ulaştırılacak büyük bir milli dava.

Şimdilik ilk kez Ro (Karaada) adacığına bağlanıyoruz çünkü her gün iş nedeniyle bağlantıda kalmaya çalışıyoruz. Görevle.

Herhangi bir eserin büyüklüğü, uyandırdığı duygularla ölçülür.

Ro’daki (Karaada) liman bize devam etmemiz için ihtiyacımız olan her şeyi verdi.

Çünkü güçlü yönlere ihtiyacımız var ve bu tarz çalışmalar bize bunları kazandırıyor.

Dün orada, Ro’daki (Karaada) yeni limanda test edilen nakliye şirketi Dodekanisos’un rotasıyla buluştuk. Orada tanıştığımız herkesin duygusu, Kastellorizos (Kızılhisar) sakinlerinin yüzlerindeki mutluluk ve memnuniyet, isteyebileceğimiz en büyük ödüldü.

Dün Ro’ya (Karaada) yaptığımız gezinin bize verdiği neşe ve güçle devam ediyoruz.

Ro’daki (Karaada) bu çalışma bize büyük güç verdi. Dün General ile birlikte Strongili’de (Çam Adası) de çalışmalara devam etme kararı aldık. Megistis-Ro ve Strongilis’ten (Kızılhisar-Karaada-Çam Adası) oluşan bu ada kompleksi, en büyük Yunan toprağıdır.

Çok fazla ruh kattık, orada zor projeler yaptık ve bunu başardığımız için çok gururluyuz.

Dün yaşadıklarımızı tek cümleyle anlatacak olursam, istediğimiz Yunanistan’dır. Kaya adaları, adacıklar vb. başlıklar dün sona erdi. Ro (Karaada) bir kaya adası değil, bir ada!!! Bu aynı zamanda en büyük savaştır, tıpkı çorak çizgi algısını ortadan kaldırdığımız gibi, ortadan kaldırmamız gereken algıları da.

Bu, PNAI, Yunan Ordusu, Sağlık Bakanlığı ve Megistis (Kızılhisar) Belediyesi arasındaki işbirliğinin bir sonucudur.

Strongili’de olduğu gibi erişim sağlayan bir iskele. İşte istediğimiz Yunanistan. Gelmesini istediğimiz değişim biziz.”

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu