Yunanistan Haber

İskeçe’deki Ortak Tatbikat Sona Erdi

Batı Trakya’da İskeçe’deki Kayalar atış eğitim alanında geniş çaplı askeri tatbikat gerçekleştirildi.

Yunanistan ve ABD tanklarının ve saldırı helikopterlerin katılımıyla Batı Trakya’da İskeçe’deki Kayalar atış eğitim alanında geniş çaplı askeri tatbikat gerçekleştirildi.

Batı Trakya bölgesinde Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri arasında,  İskeçe’deki 4. Kolordu’ya bağlı Kara Kuvvetlerine ait askeri birlikler tarafından “Trakya İşbirliği-22” (Thracian Cooperation–22) adlı altında geniş kapsamlı bir askeri tatbikat gerçekleştirildi.

Askeri nitelikte birçok senaryonun uygulandığı tatbikata Yunanistan Leopard tankları, Apache ve Kiowa Warrior saldırı helikopterleri ile katılırken, ABD ise M1A2 ABRAMS tankları ile katıldı. Yunanistan tarafından tatbikata oldukça geniş bir katılım olduğu gözlemlendi.

blank

Tatbikatın son aşamasını Yunanistan 1. Ordu Komutanı Korgeneral Aggelos Hudeludis, ABD’nin Avrupa-Afrika Kuvvetleri Komutan Yardımcısı (Deputy Commander USAREUR- AF) Tümgeneral Joe Jarrard, Mısır’ın Atina Büyükelçiliğinde görevli askeri Ataşesi Albay Ayman Alian’ın yanı sıra Güney Kıbrıs ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden askeri gözlemciler katıldı.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu