Batı Trakya Haber

“İskeçe Türk Birliği Kadın Buluşmaları” Mustafçova’dan Başladı

“İskeçe Türk Birliği olarak Batı Trakya’daki Türk kültürünü yaşatmanın yanı sıra toplumun temel taşı olarak gördüğümüz kadınlarımıza farklı alanlarda katkı sağlamayı amaçlıyoruz."

“İskeçe Türk Birliği (İTB), Kadın Buluşmaları” 1 Mart 2023 Çarşamba günü Balkan kolu köylerimizden Mustafçova’dan başladı.

İTB Kadınlar Kolu ile İTB kursları tarafından düzenlenen ‘Kadın Buluşmaları’nın ilki İskeçe’ye bağlı Mustafçova köyünde gerçekleştirildi. İlk etkinlik İTB Mustafçova Dikiş – Nakış ve El Sanatları Kursu’nda yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını İTB Mustafçova Dikiş – Nakış ve El Sanatları Kursu eğitmeni Şerife Mustafaoğlu yaptı. Şerife Mustafaoğlu etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı Sevil Şerifoğlu da yaptığı konuşmada “İskeçe Türk Birliği Kadın Buluşmaları” etkinlikler serisi hakkında bilgi verdi. Sevil Şerifoğlu şunları dile getirdi: “İskeçe Türk Birliği  olarak Batı Trakya’daki Türk kültürünü yaşatmanın yanı sıra toplumun temel taşı olarak gördüğümüz kadınlarımıza farklı alanlarda  katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Kadınlarımızın  sosyal alanlardaki ihtiyaçlarına da cevap verebilmek için onların istekleri ve talepleri doğrultusunda onları zaman zaman kendi alanlarındaki uzmanlarla buluşturmak,  günlük yaşamın farklı konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, yemek,  piknik  ve gezi gibi organizasyonlarla bir araya getirerek  daha sağlıklı daha mutlu  daha huzurlu  kadınlar, anneler, eşler  görmeyi hedefliyoruz. Bizler bunları yaparken gerek diğer derneklerimiz, gerekse müftülüğümüz ile istişare halinde bu etkinliklerimize devam edeceğiz. Bugün Mustafçova köyünden başladığımız etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyoruz. Bizlere çok sıcak bir misafirperverlik gösteren Mustafçovalı kadınlarmıza da ayrıca teşekkür ediyor, tebrik ediyoruz.”

Mustafçova köyündeki etkinliğe konuşmacı olarak katılan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Münevver Ago “Çocuklarda İlk Yardım”  konusunu anlattı. Münevver Ago sunumunda özellikle nefes alamama, boğulma, ev kazaları, ilaç ya da zehirlenme, ateşli havale gibi acil durumlarda annelere ilk müdahale konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Konuyla ilgili katılımcıların sorularını yanıtladı.

Mustafçova köyünde gerçekleştirilen İskeçe Türk Birliği Kadın Buluşmaları Etkinliğine, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’nın eşi Nadire Ömer, İskece Milletvekili Burhan Baran’ın eşi Ayşe Baran, İskeçe Miiletvekili Hüseyin Zeybekin eşi Şerife Mustafaoğlu, İTB Başkanı Ozan  Ahmetoglu’nun eşi Münnevver Ago, İTB Asbaskanı Sevil Şerifoğlu ve İTB yöneticilerinin eşleri, İTB Kadınlar Kolu üyeleri ve İTB  Dikiş – Nakış ve El Sanatları kursiyerleri ve çok sayıda Mustafçovalı kadın katıldı.

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu