Yunanistan Haber

“Hiç Kimse Yunan Karasını, Havasını ve Denizini Bir Milim Bile Tehdit Edemez”

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, "Evros'taki (Meriç) çitin toplam uzunluğu 140 kilometreye uzatılacak” dedi.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, “Evros’taki (Meriç) çitin toplam uzunluğu 140 kilometreye uzatılacak” dedi.

Bakan Theodorikakos, Yunan polisinin Meriç sınırında varlığıyla 256.000 yasadışı göçmenin ülkenin yasa dışı işgalini engellediğini belirtti.

Theodorikakos, “Savunma ve Dışişleri Konseyi (KYSEA) karar verdi ve bunu uygulamak, yani Yunanistan ve Avrupa’nın Türkiye ile sınırlarına çit çekmek Sivil Savunma Bakanlığının sorumluluğundadır. Meriç Nehri boyunca toplam uzunluğu 140 kilometredir” ifadelerini kullandı.

Vatandaşı Koruma Bakanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı iş birliğiyle çalışmasını tamamladığı 100 milyon euro bütçeli, merkezi noktada ilk 35 kilometresinin yapılmasına karar verildiğini dile getiren Theodorikakos, şöyle devam etti:

“Hiç kimse ama hiç kimse Yunan karasını, havasını ve denizini bir milim bile tehdit edemez”

blank

“Hızlı ve doğrudan ihale” yapmak için Maliye Bakanlığı’ndan resmi onay bekleniyor. Erdoğan’ın yaşadığı zorlukların, ilişkilerimizi etkileyebileceğine inandıklarından dolayı, Türkiye tarafından siyasi hamleler ve sürekli yapılan provokatif açıklamaların belirlediği açıkça ortadadır. Yunanistan hiç kimse tarafından tehdit edilemez. Soğukkanlılık ve mutlak kararlılıkla tahrikleri reddetmektedir.

Türk liderliği biliyor ki, Kiriakos Miçotakis’in Başbakan olduğu son 3,5 yılda vatanımız stratejik, askeri açıdan güçlendi, saygın ve hiç kimse, ama hiç kimse Yunan karasını, havasını ve denizini bir milim bile tehdit edemez. Bu nedenle, tahriklerini ne yöne doğru götürürlerse götürsünler, en ufak bir şey yapmalarına kesinlikle yer olmadığını bilmeliler.

Dün son derece sembolik bir gün olduğuna inanıyorum. Başbakan Yunan hükümetinin sakinliğini ve kararlılığını Gavdos’ta (Gavda adası) gösterdi. Türklerin aldığına inandığım Yunanlıların güçlü bir birlik mesajını gösterdiği için rahatsız oldular ve bu yüzden bu saçma konuşuyorlar.

Yunanistan basiret ve kararlılıkla ilerliyor. Elbette provokatif eylemler olduğu zaman cevapsız bırakılmıyor. Ancak nasıl hareket edeceğimize dair kimsenin önerisini kabul etmeyeceğiz çünkü Yunanistan her zaman Uluslararası Hukuk çerçevesinde hareket ediyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu