Batı Trakya

“Hakkımızı Sonuna Kadar Savunacağımızdan Hiç Kimsenin Şüphesi Olmasın”

Yunanistan’ın milli çıkarlarına aykırı olduğu iddia edilen Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği aleyhine dava açıldı.

Yunanistan’ın milli çıkarlarına aykırı olduğu iddia edilen Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği aleyhine dava açıldı.

İnsan hakları ve demokrasinin beşiği olduğunu ileri süren Yunanistan, Batı Trakya’da azınlık toplumu tarafından kurulan bir spor derneğinin ismine dahi tahammül edemiyor ve Yunanistan Yargı mekanizması devreye geçerek Rodop ili Savcılığı, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılması talebiyle dava açtı.

Derneğin kapatılması talep edilen Savcılığın iddianamesinde, “Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin adının, dernek üyelerinin Türk vatandaşı olduğu veya bölgede (Rodop ilinde) etnik Türk azınlığın varlığı izlenimini yaratabileceği” ileri sürüldü.

Yunanistan’ın, bölgede sadece “Müslüman azınlığı” tanıdığı belirtilen iddianamede, derneğin isminin yasaya aykırı olduğu öne sürüldü. Savcılık iddianamesinde, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğini tanıyan mahkemenin hatalı karar verdiği de iddia edildi.

Gümülcine Savcısı Maria Kapetanyanni’nin imzasıyla açılan davada, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin tescilinin iptali ve derneğin Gümülcine adliyesindeki dernekleri kütüğünden silinmesi istendi.

Derneğin kapatılması talebiyle açılan davanın 22 Mart Çarşamba günü Rodop Tek Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesinde görüşüleceği belirtildi.

“Hakkımızı sonuna kadar savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın”

blank

Konuya ilişkin Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden yapılan açıklamada, “Hakkımızı sonuna kadar savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” İfadeleri kullanılıyor.

Derneğin açıklaması şu şekilde:

“Biz sadece bir taraftar derneğiyiz”

blank

“Bugün aldığımız mahkeme tebligatı ile derneğimize karşı kapatılma davası açıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Bugüne kadar kurulma aşamamız dahil olmak üzere Yunanistan kanunları çerçevesinde kurulan derneğimiz, tüzüğümüz dışında hiç bir çalışma ve aktivitede bulunmamıştır.

Asılsız iddia ve ön yargılarla derneğimiz hedef haline gelmiştir. Hakkımızı sonuna kadar savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Unutulmasın ki biz sadece bir taraftar derneğiyiz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu