Yunanistan Haber

Güney Kıbrıs, Sırbistan ve BAE İle İkili Savunma Anlaşmaları İmzaladı

Güney Kıbrıs, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ikili savunma anlaşmaları imzaladı.

Güney Kıbrıs, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ikili savunma anlaşmaları imzaladı.

Güney Kıbrıs, Sırbistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile ikili savunma anlaşmaları imzaladı. Rum ve Yunan basını bu anlaşmaları “Türk revizyonizmine karşı ittifaklar” olarak duyurdu.

Rum ve Yunanistan basınında çıkan haberlerde şu ifadeler kullanılıyor:

“Yunanistan’ın Türk revizyonizmi karşısında uyguladığı üçlü planlar inkar edilemez bir şekilde meyvesini verdi. Ancak Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti de müttefik duvarlarını yükseltiyor ve Türkiye’ye karşı caydırıcı gücünü daha da güçlendiriyor. Lefkoşa’nın son altı gün içinde hem Sırbistan hem de Birleşik Arap Emirlikleri ile ikili savunma işbirliği anlaşmaları imzalaması tesadüf değil.”

Milli Muhafız Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan anlaşmalara ilişkin yazılı açıklama şu şekilde:

“22 Aralık 2022 Perşembe günü Ulusal Muhafızlar ile Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri arasında 2023 yılı için İkili Savunma İşbirliği Programı (PDAS) Ulusal Muhafız Genelkurmay Başkanlığı Karargahında imzalandı.

PDAS, Ulusal Muhafızlar adına Savunma Genel Müdürlüğü 4. Şube Müdürü Albay Loukas Hatzikonstantas ve BAE Silahlı Kuvvetleri adına Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Albay Nasser Mehdi Al Alhbabi tarafından imzalandı.

Program, diğer şeylerin yanı sıra, hem Kıbrıs’ta (Güney)hem de BAE’de ortak eğitimler ve faaliyetler yürütmeyi içeriyor. Bu Programda öngörülen eylemlerle, Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti ile BAE arasındaki askeri işbirliği, iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasındaki mükemmel ilişkileri vurgulayarak önemli ölçüde güçlendirilmiştir. Aynı zamanda, Doğu Akdeniz bölgesi ve ötesinde güvenlik ve istikrarını güçlendirme ortak arayışına aktif olarak katkıda bulunan Ulusal Muhafızların, Savunma Bakanlığı’nın direktiflerine uygun olarak katıldığı geniş ikili ve çok taraflı uluslararası askeri işbirlikleri ağını yansıtıyor.

BAE heyetinin GEEF’teki varlığı bağlamında, Ulusal Muhafızlar Başkanı Korgeneral Dimokritos Zervakis, Albay Nasser Mehdi Al Alhbabi ve BAE heyeti ile PDAS’ta yer alan eylemlerin ele alındığı bir toplantı yaptı, toplantıda ortak ilgi alanlarındaki konular ele alındı.

Sırbistan ile anlaşma

21 Aralık 2022 Çarşamba günü Ulusal Muhafızlar ile Sırbistan Silahlı Kuvvetleri arasında 2023 yılı için İkili Savunma İşbirliği Programı (PDAS) Ulusal Muhafız Genelkurmay Başkanlığı Karargahında imzalandı.

Mutabakat Zaptı, Ulusal Muhafızlar tarafından Savunma Genel Müdürlüğü 4. Şube Müdürü Albay Lukas Hatzikonstantas tarafından ve Sırp Silahlı Kuvvetleri tarafından Uluslararası Askeri İşbirliği Daire Başkanı Albay Nebojsa Svjetlica tarafından Sırbistan Savunma Bakanı’nın Savunma Politikası konularındaki Yardımcısı Predrag Bandic’in huzurunda imzalandı.

Program, hem Kıbrıs’ta (Güney) hem de Sırbistan’da gerçekleştirilecek ve Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti ile Sırbistan Cumhuriyeti arasındaki askeri işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bir dizi eylemi içermektedir.

Sırp heyetinin GEEF’te bulunması kapsamında Ulusal Muhafızlar Başkanı Korgeneral Dimokritos Zervakis, Predrag Bandic ile PDAS’ta yer alan eylemlerin, Doğu Akdeniz bölgesindeki gelişmelerin ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu