Batı Trakya

Gümülcine Celal Bayar Lisesi Onuncu Kez Yaşama Umut Oluyor

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi, 10 yıl önce başlattığı kan bağışı kampanyasını bu yıl da sürdürdü.

Yaz sezonunun başlamasıyla trafik kazalarının ülkemiz Yunanistan’da ve bölgemiz başta olmak üzere artmasıyla birlikte her yıl kan ihtiyacı baş gösteriyor. Bunu dikkate alan Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi, 10 yıl önce başlattığı kan bağışı kampanyasını bu yıl da sürdürdü.

Bu yıl onuncusu düzenlenen kampanyaya öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de destek verdi. Kan bağışı kampanyası, okul Müdürü Tunalp Mehmet ve fizik öğretmeni Murat Kara Hüseyin’in organizatörlüğünde gerçekleşti. Öğrenciler başta olmak üzere öğretmenlerin ve Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende’nin de katılımıyla toplamda 56 şişe kan toplandı.

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet kampanyayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, özverili çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik etti. Lise son sınıf öğrencilerinin düzenlediği kan bağışı kampanyasının artık geleneksel hale geldiğini söyleyen okul müdürü Mehmet, kan vermenin insan sağlığı için çok önemli olduğunun altını çizdi. Tunalp Mehmet, “Celal Bayar Lisesi öğrencileri bu yıl onuncu kez bu kampanyayı düzenliyorlar. Kan her zaman lazım olan bir ihtiyaçtır. Kampanya ile kan bağışının önemi hakkında toplumumuzun bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Kan bağışının önemini aktarmak adına düzenlenen kampanyada emeği geçen yetkililere ve bağışta bulunan öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Öğrencilere kan bağışı ile ilgili bilgileri ise Gümülcine Sismanoglio Devlet Hastanesi Anestezi Bölümü Müdürü Bülent Kamiloğlu verdi. Kamiloğlu öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu