Batı Trakya Haber

“Güçlü Azınlık İçin Azınlık Okullarımıza Sahip Çıkıyoruz”

"Kültürel değerlerimizin, kimliksel varlığımızın, kökenimizin ve toplumsal  yapımızın korunması çocuklarımızın Azınlık okullarından eğitim hayatlarına başlamalarından geçmektedir."

SİRİZA Partisi Rodop Milletvekili adayı Dr. Özgür Ferhat, yayınladığı yazılı açıklamada, Batı Trakya’da Azınlık okullarına sahip çıkılmasına vurgu yapıyor.  Özgür Ferhat, “Azınlık eğitiminde yüzlerce sorunla karşılaşsak da, üst düzey ve çağdaş bir eğitim ve öğretim sistemi amaçlayan mücadelemizden vazgeçmemeliyiz.” İfadelerini kullanıyor.
Dr. Özgür Ferhat’ın açıklaması şu şekildedir:

“Güçlü Azınlık İçin Azınlık Okullarımıza Sahip Çıkıyoruz”

“Saygıdeğer veliler  çok değerli dostlar,

çocuklarımızın eğitim hayatlarında ilk ve en önemli olan temel basamak ilköğretim okuludur.
Her sorumluluk sahibi ebeveynin amacı çocuklarının en iyi şekilde eğitim alıp kademeli eğitim sisteminde ilerleyerek ,tahsilini tamamladıktan sonra topluma verimli ve donanımlı bireyler olarak katılmalarıdır.
Tam bu noktada Azınlık okullarımızın değeri ve anlamı ortaya çıkmakta.
Bir öğrencinin başarısı için eğitim ve öğretimin sağlayabileceği kaynakların yanı sıra manevi ve kültürel değerlerimizin, kimliksel varlığımızın, kökenimizin ve toplumsal  yapımızın korunması çocuklarımızın Azınlık okullarından eğitim hayatlarına başlamalarından geçmektedir.
Azınlık eğitiminde yüzlerce sorunla karşılaşsak da, üst düzey ve çağdaş bir eğitim ve öğretim sistemi amaçlayan mücadelemizden vazgeçmemeliyiz.
Bunu başarabilmemiz ve mücadeleyi kazanabilmemiz için çocuklarımızı Azınlık okullarımıza gönderip okullarımızı erimekten ve yok olmaktan kurtarmamız en büyük görevlerimizdendir.
Güçlü bir Azınlık için okullarımıza hep birlikte sahip çıkıyoruz, geleceğe umutla bakıyoruz.”
 Dr. Özgür Ferhat

(Not:90’lı yıllara ve günümüze ait arşiv fotoğrafları benimde eğitim gördüğüm Yassıköy Azınlık ilkokulundan)

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu