Yunanistan Haber

Girit’te F-16 Blok 52 Pist Dışına Çıktı

115. Muharebe Kanadı'nda iki kişilik F-16 Blok 52 savaş uçağı ile kaza meydana geldi.

Girit adasında Hanya kentinin Suda’daki 115. Muharebe Kanadı’nda iki kişilik F-16 Blok 52 savaş uçağı ile kaza meydana geldi.

Olay 10 Ocak Pazartesi günü öğle saatlerinde iki kişilik bir savaş uçağının inişi sırasında meydana geldi. İlk bilgilere göre kokpitin ön koltuğunda bir stajyer pilot, arkada ise eğitimci pilot bulunuyordu.

İniş sırasında, belki pistin yağıştan dolayı kaygan olması, belki de yanlış yol tutuşu nedeniyle uçak normal bir hızla pistin sonuna geldi ve duramayınca da sonra da pist dışına çıktığı belirtiliyor. Şans eseri F-16’nın iki pilotu yaralanmadı ve savaş uçağından sağ salim çıktı.

Kurtarma ekipleri derhal havaalanının pistine koştu ve pist dışına çıkan uçağı dikkatlice saplandığı yerden çıkartarak bakım tamir angarına götürdü. İlk tahminler, hasarın onarılabilir olduğu yönünde.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kazanın nedenini ve F-16’nın kokpit önündeki pilotun veya arkadaki eğitmenin olası sorumluluklarını araştırması bekleniyor.

Kazanın yaşanmasından sonra pist uçuşlara kapatıldı ve bu durum da sivil yolcu uçaklarının Hanya’ya gidiş ve dönüşlerinde gecikmelere neden oldu.

Hanya Havalimanı’nda pistin hem Hava Kuvvetleri uçakları hem de “İoannis Daskalogiannis” Uluslararası Havalimanı’na inip kalkan sivil uçaklar tarafından ortaklaşa kullanılıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu