Yunanistan Haber

F-22 Raptor “Ölüm Makineleri” Girit’e Geliyor

ABD'nin hiçbir ülkeye vermediği gökyüzündeki “Ölüm Makinesi” F-22 Raptor uçakları Girit’e geliyor.

ABD’nin hiçbir ülkeye vermediği gökyüzündeki “Ölüm Makinesi” F-22 Raptor uçakları Girit’e geliyor.

Yunanistan, ABD’nin “silah deposu” konumuna geçmeye devam ediyor. Amerikalılar şimdi de Girit’teki SUDA Askeri Üssü’ne F-22 Raptor savaş uçaklarını konuşlandırmaya hazırlanıyor.

Güvenilir kaynakların ileri sürdüğü üzere, ABD Hava Kuvvetlerine ait 12 adet F-22 Raptor savaş uçağının Eylül ayı içinde en geç Ekim ayının ilk haftasında Girit’teki SUDA Askeri Üssü’ne gelerek konuşlanacağı ve Yunanistan Hava Kuvvetleri ile ortaklaşa eğitim tatbikatları gerçekleştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

blank

Hatırlanacağı üzere, bir çift USAF F-22 Raptor uçağı 10 Ağustos 2018 Cuma günü öğleden sonra Larissa Hava Üssü’ne inmiş ve Pazartesi sabahına kadar Larisa’da kalmıştı.

F-22 Raptor

blank

F-22 Raptor, Lockheed Martin firması tarafından, hava üstünlüğü odaklı, düşük radar izi ile yüksek görünmezlik sağlamaya yönelik üretilen avcı uçağıdır.

Dünya’nın en pahalı ve en güçlü savaş uçağı Raptor, saatte 2410 kilometrelik hızla uçabiliyor, bu da onu süpersonik hızlarda hareket edebilen bir savaş makinesi haline getiriyor. Yüksek süratine ve 3200 kilometrelik menzile, gövdesine yerleştirilmiş çift motoru sayesinde ulaşabiliyor.

ek pilot için tasarlanmış bir kokpit dizaynı olmasına rağmen, 19 metre uzunluğunda olan jetin 15 tonluk ağırlığı var. Bu vahşi kuşun seleflerinden en büyük farkı ise füzelerini, dışarıdan görülemeyecek bir biçimde, gövdesinin içinde saklıyor olması. Bu sayede tam 322 kilogram ağırlığında mühimmat taşıma kapasitesine erişiyor. Düşman hava sahasına sızıp öncü darbeler indirebilen F-22’nin çok yüksek bir manevra kabiliyeti var. Savaş uçağı, bulunduğu görevlerde, 6 adet AIM-120C ve 2 adet AIM-9 güdümlü AA füze taşıyabilme kapasitesine sahip.

Larisa üssünden görüntüler.

blank

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu