Yunanistan Haber

F-16 Yüzünden Hükümet ve Muhalefet Birbirine Girdi

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili kararı Yunanistan'ı karıştırdı! Hükümet ve muhalefet birbirine girdi.

ABD’nin Türkiye’ye F-16 satışıyla ilgili kararı Yunanistan’ı karıştırdı! Hükümet ve muhalefet birbirine girdi.

ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa Tasarısı’nın senato versiyonundan, Türkiye’ye F-16 satışını koşullara bağlayan eklemelerin ikisi de çıkarıldı. Tasarıda Türkiye’ye satılacak F-16’ların Yunan hava sahasını ihlal etmemesi ve satışın ABD’nin çıkarına olacağı yönünde şartlar bulunuyordu. Bu gelişme sonrası Yunanistan karıştı. Ana muhalefet partisi SİRİZA lideri Aleksis Çipras, Miçotakis hükümetine yüklenirken, gelişmeyi Miçotakis hükümetinin bir yenilgisi olarak tanımladı.

Türkiye’nin F-16 satın alımı ve modernizasyonu konusunda önünü açan karar, Yunanistan’da krize neden oldu. Yunan medyasında şok etkisi yapan gelişme sonrası ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Aleksis Çipras’ın liderliğindeki SİRİZA partisi, F-16 konusunda Atina yönetimine tepki gösterdi.

SİRİZA, bu kararın Miçotakis ve Atina hükümeti için büyük bir yenilgi olduğunu söyledi. Çipras’ın partisinden yapılan açıklamada, “ABD Senatosu’nun Türk F-16’ları hakkındaki kararı, Miçotakis doktrini için son derece ciddi bir yenilgidir” denildi.

Miçotakis’in çabalarının boşa çıktığına işaret edilen açıklamada, “Senato’nun dün F-16 savaş uçaklarının satışını sınırlayan koşulları reddetme kararı ile Türkiye, sadece Yunanistan’ın egemenliğine doğrudan meydan okuduğu ve Libya ile yeni muhtıralar imzaladığı için ‘cezalandırılmamakla’ kalmıyor, aynı zamanda ödüllendiriliyor.” ifadesi kullanıldı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu