Batı Trakya Haber

Evin Bodrum Katında Tanksavar Füzesi Bulundu

Bir evin bodrum katında tanksavar füzesi bulundu, bölgede ikamet edenler tahliye edildi.

Bir evin bodrum katında tanksavar füzesi bulundu, bölgede ikamet edenler tahliye edildi.

Meriç (Evros) bölgesi Kumçiftliği’nde (Orestiada) bir evin bodrum katında tanksavar füzesi bulundu. Derhal alarm verildi ve evde ikamet edenler ve etraf evlerdeki aileler güvenlik açısından tahliye edildi. Olay yerine Polis, Ordu, İtfaiye ekipleri ve bomba uzmanları sevk edildi.

Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, Sagini bölgesindeki altı ila yedi dairenin bulunduğu özellikle Ellinopontiaka (Yunan-Pontus) adlı yerde Zarifi Caddesi’ndeki ev tamamıyla tahliye edilirken, Amerikan menşeli tanksavar füzesinin taşınma süreci başlayınca çevredeki evler de boşaltıldı. Uzmanlar uzun çalışmanın ardından güvenli bir şekilde tanksavar füzesini evin bodrum katından uzaklaştırmayı başardı.

Olay yerine devlet güvenlik birimleri geldi, çünkü şu anda hiç kimse belirli bir tanksavar füzesinin evin bodrum katında nasıl bulunduğunu, oraya kimin koyduğunu veya bir askeri birimden çalınmış olup olmadığını bilmiyor.

Olayı araştırmak üzere Yunanistan Ulusal İstihbarat Servisi elemanları da dahil oldu ve çok yönlü bir araştırmanın soruşturmanın başlatıldığı belirtiliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu