Yunanistan Haber

Ege’de Casusluk Faaliyetlerine Karşı Önlemler Arttırıldı!

Yunanistan, Ege'de Türk casusluk faaliyetleri yaşandığı gerekçesiyle önlemleri arttırdığı ileri sürülüyor.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Yunanistan, Ege’de Türk casusluk faaliyetleri yaşandığı gerekçesiyle önlemleri arttırdığı ileri sürülüyor.

Bu vesileyle geçtiğimiz hafta Salı günü Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) komutanı Panagiotis Kontoleontos’un da katılımıyla Savunma Bakanlığı’nda bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Basına kapalı olarak siyasi ve askeri yetkililerin katıldığı toplantıda, Türkiye’nin Ege adalarında ve Batı Trakya’daki casusluk ağlarının aracılığıyla Meriç (Evros) bölgesinden Meis (Kastelorizo) adasına kadar olan Yunanistan-Türkiye sınır hattı boyunca faaliyet gösteren askeri güçlerin operasyonel kabiliyetini ve gücünü kaydetmeye ve değerlendirmeye çalıştığı ileri sürülüyor ve acilen bir önlem planı üzerinde çalışmalar yapılmasına yönelik fikir birliği oluşturulduğu belirtiliyor.

Atina’daki Pentagon (Savunma Bakanlığı) çevreleri, Türk gizli servislerinin ve özellikle de MİT’in, muhbirlerini yabancı ziyaretçiler arasına gizlemek veya kamufle etmek için Yunan adalarına turist akışındaki büyük artıştan yararlanmaya çalışacağını tahmin ettiği ileri sürülüyor.

blank

Konuya ilişkin bazı medya organlarında çıkan haberlerde şu ifadeler kullanılıyor: “MİT’in, Batı Avrupa standartlarına uygun ve en az bir yabancı dil ve hatta Yunanca bilen iyi görünüşlü ilgi çeken erkekler ve güzel kadınları seçerek ve eğiterek, flört yapmak üzere Ege’deki turistik adalara gönderiyor. İlgi alanının plajlarına ve popüler merkezlerine uğrayan bu kişiler, erotik bir ruh hali içinde ulaşmaya çalışmakta, askeri içerikli bilgilere erişimi olan kişileri “hedef” almaktadır.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu