Yunanistan Haber

Dendias: “Tüm Ege Adaları 12 Deniz Miline Kadar Karasularına Sahiptir”

Dendias Sakız adasından, “tüm Ege adaları 12 deniz miline kadar karasularına sahiptir” diyerek Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Dendias Sakız adasından, “tüm Ege adaları 12 deniz miline kadar karasularına sahiptir” diyerek Türkiye’ye mesaj gönderdi.

11 Kasım Cumartesi günü Sakız (Hios) adasının Osmanlı’dan kurtuluşunun 111. yıl dönümü kutlamalarına hükümeti temsile katılan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias burada yaptığı konuşmada Türkiye’ye mesaj gönderdi. Dendias konuşmasında, tüm Ege adaları 12 deniz miline kadar karasularına sahiptir” ifadelerini kullandı.

Bakan Dendias şunları dile getirdi:

“Adalarımızın Asya kıta sahanlığında yer aldığı yönünde iddialar var. Müsaade ederseniz bu iddiaların hukuken çelişkili, tuhaf olduğunu söylemek istiyorum. Bu geçerli değil. Hios (Sakız) Adası, tüm Ege adaları gibi, Uluslararası Hukukun tüm haklarına, yani kıta sahanlığı, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve 12 deniz miline kadar karasularına sahiptir.

Hükümet Hios’a (Sakız) destek çıkıyor. Bu destek sadece adanın ekonomik faaliyetlerini değil, her şeyden önce ulusal egemenlik ve egemenlik haklarını ilgilendiriyor. Yunanistan Cumhuriyeti’nin, hiçbir Yunan hükümetinin ihmal etmeyeceği bu hakları savunmak gibi anayasal bir görevi vardır.

Bugünün yıldönümü aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın da sonu, Yunanistan bu büyük savaşta, bu büyük çatışmada hak ve hukukun yanında, kazananların yanında yer aldı.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu