Yunanistan Haber

Dendias RAI Televizyonuna Konuştu: “Türkiye Yunan Halkını Korkutmaya Çalışıyor”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’nin Yunan toplumunu ve Yunan hükümetini korkutmaya çalıştığını ileri sürüyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’nin Yunan toplumunu ve Yunan hükümetini korkutmaya çalıştığını ileri sürüyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İtalyan RAI televizyonuna verdiği mülakatta, “Her ülke, her ne sebeple olursa olsun, uluslararası hukuku istediği gibi yorumlayan, daha büyük bir ülke tarafından kurbanlaştırılmasına izin verilirse, o zaman Rusya’nın Ukrayna’yı işgali fenomeni sadece çoğalacaktır” ifadelerini kullanarak yine Türkiye’yi işaret etti.

Dışişleri Bakanı Dendias, “Yunanistan’a Türk tarafından, “gece geleceğiz” şeklinde tehditler veya “yeni füzemiz Atina’yı vurabilir” şeklinde çeşitli tehditler başlatıldığını kaydetti.

blank

Dendias, “Türk tarafı hem Yunan toplumunu hem de Yunan hükümetini korkutmaya çalışıyor” diyor ve ekliyor:

“Korkarım ki artık sadece Avrupa Birliği üyesi Yunanistan’ın egemenliğini ve egemenlik haklarını değil, genel olarak Doğu Akdeniz’deki ülkeler arasındaki ilişkileri ele almanın yolunu sorgulamak için kalıcı bir yöntem yaratılıyor.”

Dışişleri Bakanı Dendias, Türk-Libya mutabakatına atıfta bulunarak, “Türkiye eşi benzeri görülmemiş bir hukuki emsal oluşturmaya çalıştı. Sanki Yunanistan’ın, Sicilya ve Malta’nın ortada olduğunu yok sayarak Tunus ile anlaşma imzalamış gibi bir şey olur. Buna izin verilemez.”

Bakan Dendias mülakatında, İtalya’nın Yunanistan’a desteğinin özellikle komşu ülke olması nedeniyle Yunanistan için önemli olduğunu, İtalya’nın da Libya ve Kuzey Afrika’da çok önemli bir role sahip olduğunu vurguluyor.

Dendias, “Şu anda İtalya’nın yeni Dışişleri Bakanı, ülkemin iyi bilinen bir dostu ama aynı zamanda bir Avrupalı ​​politikacı. Bu bize İtalya’nın Akdeniz’in sorunlarına, Avrupa pelerini ile Kuzey Afrika’nın sorunlarına olan ilgisinin daha da artması umudunu veriyor.” Sözlerine yer veriyor.

Son olarak mülteci konusuna değinen Dendias, Suriye’deki krizin ilk aşamasında Türkiye’nin göç akımlarını çok iyi bir şekilde ele aldığını ve bunu Avrupa Birliği ve özellikle de Yunanistan’ın tanıdığına dikkat çekiyor. Ancak o andan itibaren Mart 2020’de olanların tamamen kabul edilemez olduğunu da ekliyor.

Dendias, “Şimdi de bu konuda başka bir aşamaya geçen Türkiye, çok spesifik bir şekilde, kesinlikle kanıtlanmış olan, binlerce insanı Yunanistan’a, dolayısıyla da Avrupa sınırlarına iterek, Avrupa’ya girişlerini şantaj olarak kullanmaya ve bununla ilgili de kendisini ilgilendiren bir dizi konuda Avrupa Birliği’nden tavizler almaya çalışıyor.” İfadelerini kullanıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu