Yunanistan Haber

Dendias AB Ortak Savunma Oluşumu İçin İkna Turlarına Başladı

"Önce Ortak Pazar, sonra Ortak Para Birimi, şimdi de Ortak Savunma. Ancak bu çok büyük adımı atabilmek için iki parametrenin sağlanması gerekiyor."

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Brüksel’de Dışişleri Konseyi’nde düzenlenen Savunma Bakanları toplantısına katıldı.

Savunma Bakanı Dendias, Konsey toplantıları sırasında AB’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Kuzey Atlantik İttifakı Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmelerde bulundu.

Nikos Dendias, Üye Devletlerin Savunma Bakanlarının AB’nin Savunmaya Hazırlığı konusunda görüş alışverişinde bulunduğu çalışma yemeğine katıldı. Ortak güvenlik sorunlarını ve istikrarı bozan tehditler ele alındı.

Toplantıya gelişi sırasında bir açıklama yapan Savunma Bakanı Dendias, ortak savunmanın gerekliliğini vurguladı. Dendias şunları dile getirdi:

“Önce Ortak Pazar, sonra Ortak Para Birimi, şimdi de Ortak Savunma. Ancak bu çok büyük adımı atabilmek için iki parametrenin sağlanması gerekiyor. Birincisi, tek bir Avrupa savunma kolu. Bu bağlamda, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Polonya Başbakanı Tusk’ın Avrupa uçaksavar kubbesinin oluşturulması yönündeki mükemmel girişiminin altını çizmek istiyorum. Yunanistan’ın bu konuda sunabileceği bir şeyi var ve biz şimdiden kendi drone ve uçaksavar kubbemizi oluşturmaya devam ediyoruz.

İkincisi ise savunma ürünlerimizi ve savunma teknolojimiz için Avrupa üretimini geliştirme çerçevesidir. Yunanistan bu bağlamda Yunanistan katkı sağlayabilir. Daha geçen hafta, tek ve yeni ELKAK’ın (Yunan Savunma Yenilik Merkezi) oluşturulması, Yunan Parlamentosu tarafından ezici bir çoğunlukla oylandı.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu