Batı Trakya Haber

Dedeağaç Yeniden Amerikan Silahlarıyla Dolup Taşacak

Dedeağaç’ta yeni ABD askeri hareketliliği başlıyor. Dedeağaç yeniden Amerikan silahlarıyla dolup taşacak.

Dedeağaç’ta yeni ABD askeri hareketliliği başlıyor. Dedeağaç yeniden Amerikan silahlarıyla dolup taşacak.

Dedeağaç’ta yeni ABD askeri hareketliliği başlıyor. 200’den fazla asker ve sivil personel 28 Şubat tarihinde ABD’den uçakla Dedeağaç Dimokritos Havalimanına geliyor. Yavaş yavaş bu sayı artacak ve 400 kişiye kadar ulaşacak. ABD’den gelecek olan bu personel, önümüzdeki dönemde Dedeağaç limanına gelecek olan ve askeri malzeme ve silahlar getirecek olan kargo gemilerinin boşaltılması çalışmalarında görev yapacak.

Dedeağaç’taki kaynaklara göre, askeri malzeme ve silahlar (helikopterler ve tanklar, zırhlı araçlar) ABD Silahlı Kuvvetleri ve Genel olarak NATO’dan gelecek ve demiryolu ve TIR’larla Kuzeydoğu Avrupa’ya taşınacak. İlk geminin ise Dedeağaç Limanına 4 Mart Cumartesi günü gelmesi bekleniyor.

Dedeağaç’a gelen yüzlerce Amerikalı, iki ülke arasında imzalanan Yunan -Amerikan Savunma Anlaşması’nda öngörüldüğü üzere Dedeağaç’ta bulunan Giannuli kışlasında konaklıyorlar. Bu defasında gelecek olan askeri ve sivil personelin yaz aylarına kadar burada özel olarak düzenlenen konaklama tesislerinde kalacaklar.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu