Yunanistan Haber

Dedeağaç LNG Terminali Sırbistan’ı Tatmin Etmeyeceğe Benziyor

"Şu anda “Türk Akımı” olarak adlandırılan ancak gerçekte “Balkan Stream” olan boruyla doğalgazı doğrudan Rusya'dan alıyoruz."

“Sırbistan teknik olarak Yunanistan’daki bir LNG terminalini hala kullanamıyor” açıklamaları “Dedeağaç Sırbistan için bitiyor mu?” soru işaretini beraberinde getirdi.

Sırbistan devlet haber ajansı Tanjug’a konuşan “Sırbistangaz”ın (Serbiagaz) Genel Müdürü Dusan Bajatoviç, “Sırbistan teknik olarak Yunanistan’daki bir LNG terminalini hala kullanamıyor”. Değerlendirmesini yaptı.

 

Bu açıklama Yunan basınında geniş yer buldu ve konuya ilişkin yapılan haberlerde, “Ülke yöneticileri farklı söylüyor, teknokratlar farklı” yorumu yapılıyor.

Genel Müdürü Dusan Bajatoviç şu ifadeleri kullanıyor:

“Şu anda gazı zaten “Türk Akımı” üzerinden Rusya’dan alıyoruz”

blank

“Örneğin Dedeağaç’taki bu LNG terminali, Yunanistan’da uzun süredir hazırlanıyor, iyi ki inşasına başlanmış. Yunanistan-Bulgaristan bağlantısı henüz tamamlanmadı, dolayısıyla teknik olarak henüz kullanamıyoruz.

Şu anda “Türk Akımı” olarak adlandırılan ancak gerçekte “Balkan Stream” olan boruyla doğalgazı doğrudan Rusya’dan alıyoruz. İzleyicilere bunu izah etmek iyi olurdu.

Avrupa gaz piyasasına erişimimiz olan Macaristan’dan da ücretsiz bir rotamız var ve diğer ülkelerle birlikte oradan da gaz satın alabiliyoruz. Ancak buradaki asıl büyük soru şu, cevabını ancak bir veya iki ay içinde öğreneceğimiz, bu gazın gerçekte ne kadar olacağı ve Avrupa pazarından ne kadar satın alabileceğimiz. Burada büyük bir risk var.

Gazprom ile 15 Mayıs’tan sonra yeni bir sözleşme yapılacak. Yeterli mali kaynağımız ve birkaç alternatifimiz var ve Ruslarla yapılan sözleşmenin fiyat açısından yeterince iyi olacağına inanıyorum, bu yüzden Sırbistan endişelenmesin.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu