Yunanistan Haber

Çipras: “ Savunmaya 14 Milyar Vermemiz Anlaşılır Gibi Değil”

"Yunanistan’ın sanayisine tek bir euro gitmeden savunmaya 14 milyar vermemiz anlaşılır gibi değil. Türkiye'de bile %70'i kendi sanayisine gidiyor."

Yunanistan’da ana muhalefet SİRİZA lideri Alekis Çipras katıldığı 105.5 radyo programında Miçotakis hükümetine yüklendi ve Türkiye ile diyalog yollarının açık olması gerektiğini yineledi.

Çipras, Yunanistan’ın silahlanma konusunda ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemleri ile ilgili şunları söyledi:

“Yunanistan savunma sanayiinde tam bir program yokluğu var. Bu hiçbir ülkede olmaz, Yunanistan’ın sanayisine tek bir euro gitmeden savunmaya 14 milyar vermemiz anlaşılır gibi değil. Türkiye’de bile %70’i kendi sanayisine gidiyor. Ülkemiz bir savaş sanayisi inşa etti, ancak Miçotakis onu itibarsızlaştırdı. Silahlı Kuvvetleri ve caydırıcılık kabiliyetini güçlendirmeliyiz. Yunan savaş endüstrisi için halen devam eden iki program yaptık.

Yolumuzdan ve diyalog perspektifinden çekilmememiz gerektiğine inanıyorum. Sayın Erdoğan’dan yükselen bir söylem izliyoruz ama ben bir kazadan endişeliyim, kasıtlı bir hareket değil. Erdoğan’ın ülkesindeki pahalılığı değil, komşu halklarla tartışmasına yardımcı oluyor. Bu da Miçotakis’in işine geliyor, ama açık olmak istiyorum, buna Erdoğan sebep oluyor. Miçotakis, Türkiye’nin Lahey’de sona erecek bir diyalog perspektifine bağlı kalması yönündeki tekliflerimizden yararlanmadı. Bugün, Girit’in güneydoğusundaki ve Oniki Ada’daki karasularımızın genişletilmesine devam etmeme sorumluluğu kendisine (Miçotakis) aittir. Bölge ülkelerinin MEB’inin belirlenmesi, tüm ülkeler ve Türkiye ile diyalog için çok taraflı bir diyalog girişimine bağlanması gereken zorunlu bir hareket olduğunu düşünüyorum.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu