Yunanistan Haber

Cicikostas İzmir’e Girişinde İsim Benzerliğinin Azizliğine Uğradı

Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas, İzmir’e girişinde isim benzerliğinin azizliğine uğradı.

Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas, İzmir’e girişinde isim benzerliğinin azizliğine uğradı.

Selanik-İzmir hattı deniz yolculuğuna yeni başlayan turist gemisi ile İzmir’e giden ancak isim benzerliğinden dolayı bir süre Türk makamları tarafından bekletilen sonra da isim benzerliği olayı netlik kazandıktan sonra kendisine izah edildikten sonra girişine izin verilen Yunanistan Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas olayı “gülünç” olarak nitelendirdi.

Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas, İzmir’de 7-8 Kasım’da düzenlenen Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi (ARLEM) Genel Kurul Toplantısı’na katılmak üzere feribot seferiyle Selanik’ten İzmir’e gitmişti.

Türk yetkililerden alınan bilgiye göre, İzmir’de gümrük işlemleri sırasında diğer yolcularla kimlik kontrolü yapılan Cicikostas, giriş kısıtlaması bulunan biriyle isim benzerliğinden kaynaklanan teknik sorundan dolayı bir süre yerel makamlarca misafir edildi.

blank

Yerel makamlar, sorunun giderilmesinin ardından Cicikostas’a İzmir’e giriş yapıp programına devam edebileceğini bildirdi. Avrupa Birliğine bağlı Avrupa Bölgeler Komitesi Başkanlığı görevini de yürüten Cicikostas, yetkililere giriş yapmaktan vazgeçtiğini söyledikten sonra once Yunanistan’ın İzmir Konsolosluğunu, devamında Ankara Büyükelçiliğini bilgilendirdi. Derhal devreye giren Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Bakan Dendias Birleşik Arap Emirlikleri’nden dönerken Bakanlık uçağı ile İzmir’e giderek Cicikostas’ı aldıktan sonra birlikte Atina’daki Elevsina üssüne döndü.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ankara’daki Büyükelçilik aracılığıyla Apostolos Cicikostas’nın İzmir’e girişine izin verilmemesine ilişkin açıklama istemek üzere Büyükelçiyi görevlendiğini söyledi.

YTB Başkan Yardımcısı Hadi Turus kapıdan geri çevrilmişti

Hatırlanacağı üzere Yunan makamlarınca son olarak Yurtdışı Türkler (YTB) Başkan Yardımcısı Hadi Turus’un Yunanistan’a girişine izin verilmemiş ve bununla ilgili de herhangi bir resmi açıklama da yapılmamıştı.

“Türkiye özür dilesin”

blank

Son olarak Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas, 23 Mayıs 2022 tarihinde Selanik’te düzenlenen sözde “Pontus Soykırımı” anma töreninde bir konuşma yapmış ve “Pontus Helenizminin 353.000 masum kurbanı için adalet talep etmek için bunu başarana kadar durmayacağız. Gerekçe, Pontus Rumlarının Soykırımının evrensel olarak tanınması anlamına gelir. Türkiye gerçekleri farklı bir şekilde sunmaya devam edemez. Soykırım konusunda farklı bir bakış açısı yok. Soykırım bir suçtur ve Türkiye bunu tanımalı ve özür dilemelidir. Tekrar ediyorum ve vurguluyorum: Tarih kitaplarını değiştirecek değiliz.” İfadelerini kullanmıştı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu