Yunanistan Haber

Bu İki Bölge Teyakkuzda

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri olası bir Türk provokasyonunu önlemek için Meriç ve Kuzey Ege'de iki bölge için teyakkuz durumunda bulunuyor.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri olası bir Türk provokasyonunu önlemek için Meriç ve Kuzey Ege’de iki bölge için teyakkuz durumunda bulunuyor.

To Vima gazetesinin haberine göre, Yunanistan Savunma Bakanlığı “Pentagon” ve ilgili Bakanlıklar olası bir Türk provokasyonunu önlemeye yönelik özel planı uygulamaya koyduğu ileri sürülüyor.

Haberde, iki bölge “Kırmızı alarmda”, Meriç (Evros) ilinin kuzeyi ve aynı zamanda Batı Trakya ve Kuzey Ege’de Semadirek, Limni, Midilli üçgeninde, Ankara’nın göçmenleri “alet” edebileceği veya başka bir yöntem göz önünde bulundurularak, Yunanistan Savunma Bakanlığı “Pentagon”, Sahil Güvenlik ve Sivil Koruma ve Göçmenlik Bakanlıkları personeline “teyakkuzda” olma emri verildiği ve bölgedeki tüm hareketlerin mercek altına alındığı belirtiliyor.

Yunanistan Emniyet Teşkilatı tarafından sınır muhafızlarına, Silahlı Kuvvetler öncülüğünde Meriç (Evros) bölgesinde bulunan görevlilere ve ayrıca Ege’yi gözetleyen Sahil Güvenlik birimlerine ilgili talimat verildi. Ayrıca, yukarıdaki iki bölgeyi daha yüksek oranda korumak için ek takviyelerin gerekli olduğu ve Ankara’nın yararlanmaya çalışabileceği hiçbir boşluk olmaması için önlemlerin arttırılmasına gidildiği ifade ediliyor.

“Güvenlik güçleri diğer alanlarda da hazırlıklı”

Tabii ki, bu yukarıdaki iki bölge için “kırmızı alarm” geçerli olan teyakkuz durumu, hazırlık ve reaksiyon planlaması, diğer noktaların arka planda kaldığı anlamına gelmez.

Türkler, 2020’de Yunan-Türk krizinin ve “Oruç Reis” ile yaşanan zorlukların gösterdiği gibi, her zaman Kızılhisar (Kastellorizo) ​​bölgesini hedefliyor. 4. Türk sondaj gemisinin oraya gönderileceği senaryosu her zaman vardır. Nitekim dün Türk medyası, Türk sondaj gemisi “Abdülhamid Han”ın 15 Temmuz’da hizmete gireceğini yineledi. İfadeleri yer alıyor.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu